Turistlerden 9 Dolar ayakbastı parası alınacak

Küresel salgın nedeniyle ağır darbe yiyen Tayland, turizm sektörünü canlandırmak için nisan ayından itibaren yabancı ziyaretçilere 9 Dolarlık ayakbastı parası uygulaması başlatacak.

14/01/2022 13:48
Turistlerden 9 Dolar ayakbastı parası alınacak

Nisan ayından itibaren yürülüğe girecek bu yeni vergi, turizm sektörünün finansmanda kullanılacakKüresel salgın nedeniyle ağır darbe yiyen Tayland, turizm sektörünü canlandırmak için nisan ayından itibaren yabancı ziyaretçilere 9 Dolarlık ayakbastı parası uygulaması başlatacak.

Tayland Turizm Dairesi Başkanı Yuthasak Supasorn, bu verginin turistik yerlerin yönetimini finanse etmek ve masrafları kendileri ödeyemeyen bazı tatilcilerin kaza sigortalarını karşılamak için uygulamaya konulacağını belirtti. Hükümet sözcüsü Thanakorn Wangboonkongchana da yaptığı açıklamada, bu verginin uçak biletleri fiyatına yedirileceğini belirtti.

Dünyanın en çok turist çeken ülkeleri arasında yer alıyor

Dünyanın en çok turist çeken ülkeleri arasında yer alan Tayland’ı 2019’da yaklaşık 40 milyon turist ziyaret etmişti. Ancak, Tayland, küresel salgına karşı koyabilmek için 2020 yılında kapandı ve ciddî, karantina kurallarını uygulamaya koydu. Ocak-Ekim 2021 dönemimde sadece 100 bin turist kabul eden Tayland, 2021 sonunda sert kurallarını yumuşattı, ancak Omikron alttürünün etkili olmaya başlamasından sonra ülke yeniden kapandı.

Bununla birlikte “Sandbox” (kum torbası) programının kapsamı genişletildi. Ülkenin güneyindeki üç turizm bölgesi de Phuket adasına eklendi. Bu plan çerçevesinde, tam olarak aşılanmış yabancı ziyaretçiler, “kum torbası” bölgesinde yedi gece kalabiliyor. Turistler, Covid testleri de negatif sonuç verirse bütün ülkede serbestçe gezme hakkına kavuşuyor.

Aşıları eksik olan turistler ise 10 -14 günlük zorunlu karantinaya tabi tutuluyor. Yetkililer, 2022’de beş milyon yabancı turist bekliyor. Tayland turizm sektörünü besleyen ana pazar olan Çin ve Hindistan’ın kısıtlamaları kaldırması halinde ziyaretçi sayısının üç katına çıkması öngörülüyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.