Turist sayısında sürpriz üçüncü...

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Edirne'ye 2013 yılında 3 milyon turist geldiğini belirterek "Turist sayısında Antalya ve İstanbul'dan sonra üçüncü olduk. Kent merkeziyle UNESCO Dünya Mirası listesine girince hedefimiz 10 milyon turist sayısına ulaşmak" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turist sayısında sürpriz üçüncü...

Edirne'ye yılda 3 milyon turist geldiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Bu kent eğitim, kültür, sanat, spor ve turizm kenti olacak. Turist sayısını artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz 10 milyon turist sayısına ulaşmak" dedi.

Sedefçi şunları söyledi: "Edirne son yıllarda turizmde büyük hamle yaptı. 2010 yılında belediyenin emekleriyle Selimiye Camisi ve Kırkpınar Festivali UNESCO mirası kapsamına girdi. Daha önce gelmeyen Japon, ABD ve İspanyol turistler gelmeye başladı.

"TURİST SAYISI AÇISINDAN TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ"

Edirne'ye gelen turist sayısı 2010 öncesinde 500-600 bin seviyesindeyken 2010'da 1 milyon, 2011'de 1.5 milyon, 2012'de 2 milyona ulaştı. 2013'te de 3 milyonu aştı. Turist sayısı açısından Türkiye'de üçüncüyüz. Antalya 12 milyon, İstanbul 10 milyon, biz 3 milyon turist alıyoruz.

SANAYİDEN ÇOK TURİZME YÖNLENDİRİYORUZ

Edirne'nin geleceğini sanayiden çok turizme yönlendirmeyi düşünüyoruz. 2012'de gecelik konaklama sayısı 600 binlerdeydi. Bu sayı 2013'te 1 milyon seviyesine ulaştı. 5 yıldızlı 2 yeni otel hizmete girdi. Üç yıldızlı ve butik otellerle 1000 yatak ilave oldu. Yeni otellerin kapasitesi 1500 idi, şu anda 2500'e ulaştık.".

"TURİST EĞLENMEK İSTER, SULUKULE BURADA YAŞATILIR"

Turizm altyapısı konusunda sıkıntı olduğunu kaydeden Sedefçi, "Bunlar yavaş yavaş çözülüyor. Esnafa eğitim veriyoruz. Turist eğlenmek ister. Otelciler bu yolu henüz keşfedemedi. Turist bir gece kaldığında, Roman gecesi, Yunan gecesi, Bulgar gecesi yapmalarını öneriyoruz. İstanbul'da Sulukule dağıldı, Roman müziği Edirne'de yapılabilir. Bunun üzerinde çalışıyoruz. 2014 yazında bunu tamamlayacağız" diye konuştu.

3 ÜLKEYİ GÖRE TEK KULE YAPILACAK

Edirne'de 100-150 metre yüksekliğinde, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'ı gören bir döner kule yapacaklarını açıklayan Başkan Sedefçi, "Üzerinde üç ülkenin bayraklarının olacağı bu kule barış, dostluk ve kardeşliği simgeleyecek.

Kule Selimiye'nin silüetine asla zarar vermeyecek. Kuleden Yunanistan ve Bulgaristan'ın yakın şehirleri ile Edirne'yi havadan görme imkanı olacak. Meriç, Tunca ve Arda nehirleri ile sınır kapıları görünecek. Kule üç ayak üstünde yükselecek. 25-30 milyon liraya malolacak. Kulenin tepesinde ise döner restoran yer alacak. "

"FATİH'İN SARAYI AYAKTA OLSAYDI 10 MİLYON TURİST GELİRDİ

Edirne sarayının Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu saray olduğunu kaydeden Sedefçi, şöyle konuştu:

"Balkan Savaşı'nda cephane Bulgarların eline geçmesin diye saraya istiflenen cephane fitillenmiş ve tüm saray yok olmuş. Bir kısmı restore edildi. TBMM Başkanlığı'nın desteğiyle diğer restorasyonlar sürüyor. Fatih'in sarayı bugün ayakta olsaydı Edirne'ye 10 milyon turist gelirdi." YASAL UYARI: TurizmdeBuSabah.com haber portalında yayınlanan köşe yazısı/haber/fotoğraf/video'nun tüm hakları Boyut Yayın Grubu'na aittir. İzin alınmadan ve kaynak gösterilmeden köşe yazısı/haber/fotoğraf/video'nun bir kısmı veya tamamı kullanılamaz. Tüm yasal hakları saklıdır. (Fehim Genç-Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.