Turist dolu otelin işletmecisinden mühürleme isyanı

Türkiye'nin önemli tatil merkezlerinden Aydın'ın Didim ilçesinde 5 yıldızlı City Point Otel'in belediye tarafından mühürlenmesi tepkiye sebep oldu. Otelin işletmecisi Deniz Aktaş ruhsatla ilgili tüm evrakları hazır olmasına rağmen Didim Belediyesi'nin aylarca kendilerini oyaladığını belirterek, yaşananlardan Didim turizminin zarar gördüğünü söyledi.

03/10/2023 13:37
Turist dolu otelin işletmecisinden mühürleme isyanı

Maril Resort Otel geçtiğimiz yıl başında el değiştirerek 6 Nisan 2023'te City Point Otel adıyla işletilmeye başlandı. Oteli 10 yıllığına satın alma opsiyonuyla kiralayan Deniz Aktaş otelin ruhsat alım süreciyle ilgili Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'la 3 kez görüştüğünü söyledi. Aynı zamanda acenta sahibi de olan ve yurtdışından turist getiren Aktaş Atabay'ın görüşmelerde, 'Bakarız, hallederiz' gibi sözler söyleyerek oyaladığını söyledi.

Mayıs ayında Didim Belediyesi'ne ruhsat başvurusu yaptıklarını ancak belediyenin hemen ret kararı verdiğini belirten Aktaş, " Belediye kararın ardından mühürleme işlemi için tebligat gönderdi. Bizde tebligata karşı Aydın 2. İdare Mahkemesine başvurduk. Mahkeme mühürleme işlemiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. " dedi.

Aktaş: Belediye Bakanlığı da oyaladı

Deniz Aktaş Didim Belediyesi'nin otele ruhsat vermeyeceğini anladıklarını bunun üzerine ticarethanelere ruhsat vermeye yetkili olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurduklarını söyledi. Aktaş Bakanlığın resmi prosedür olarak 8 Ağustos'ta Didim Belediyesi'nden görüş istediğini ancak o tarihten dünkü mühürleme tarihine kadar Belediye'nin Bakanlığın yazısına cevap vermediğini ifade etti.

Geçen hafta Aydın Valiliği'nin belediyeye tekrar yazı gönderdiğini belirten Aktaş, " Valilik belediyenin 6 Ekim'e kadar yazıya cevap vermesini istedi. Ancak buna rağmen belediye cevap vermemekte diretti. Elimizde yapı kayıt belgemiz olmasına tapuda 12 katlı otel, havuz ve arsası olarak kayıtlı görünmemize rağmen düne kadar oyaladılar. Ve dün itibariyle oteli mühürlemek için geldiler" dedi.

Turistler neye uğradığını şaşırdı

192 yatak kapasiteli otelin dün itibariyle 100 yatağının Rus, Ukrayna, Polonya, Romanya ve Bulgaristan'lı turistle dolu olduğunu hatta Odeon Tour'un info turu kapsamındaki misafirlerinin de otelde konakladığını belirten Aktaş " Dün otele gelen Didim Belediye ekiplerine otelin turist dolu olduğunu mühürleme işlemi yapacaklarsa da sezon sonunu beklemelerini istedik Ama hiç dinletemedik, dikkate almadılar.

Anons yaparak odaları boşalttırdılar. Misafirlerimiz neye uğradığını şaşırdı. Bu yaşananlardan Didim turizmi zarar gördü. Kişisel hırs ve hukuk tanımamazlık maalesef utanç veren görüntülere yol açtı. " dedi,

Bakanlık'tan ruhsat alacağız

Geçtiğimiz Perşembe günü Aydın 2. İdare mahkemesine mühürleme işleminin yürütmesinin durdurulması için başvuru yaptıklarını belirten Aktaş, " Mahkemeden her an yürütmeyi durdurma kararı çıkabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Cuma gününe kadar Didim Belediyesi'ne görüş yazısına cevap vermek için bu Cuma gününe kadar süre verdi.

Eğer belediye görüş yazısına cevap vermezse Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yazı yazarak Bakanlığın olurunu bekleyecek. Bakanlık ticarethanelere ruhsat vermeye yetkili. Didim belediyesinden değil Çevre ve Şehircilik bakanlığından ruhsatımız olacak." dedi.

Didim turizmine verdiğiniz zararın farkında mısınız?

Yaşananlara isyan eden Deniz Aktaş şu ifadeleri kullandı: " Didim’de her yerin ruhsatı var ve sadece buranın ruhsatı yok onun için onlarca zabıtayla gidip mühürleme işlemi yaptınız öyle mi? Bence Didim halkı, elinizdeki yetkiyi doğru kullandığınızı düşünmüyor ve Didim için iyi bir şey yaptığınızı da düşünmüyor.

Eskiden ruhsatı olmayan esnafın işini kolaylaştıran, yardımcı olan, süre tanıyan belediye yönetimi vardı. 35 yıldır Didim’de ruhsatı yok diye 2 otobüs zabıtayla mekan basar gibi gidip kapatılan bir tek mekan ve otel görmedim, duymadım.

Mühürlediğiniz otelin Didim’e hayatında ilk defa gelen ve Didim’in adını bile duymayan turistleri Didim’e getirdiğini biliyor musunuz? Hem de bu mevsimde.. Bunun için verilen emek ve yapılan masraflardan haberiniz var mı? Yazık Didim’e ve Didim’e yatırım yapanlara."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.