Turing'de deprem...

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunda çalışan yaklaşık 100 kişinin işine, kurumun “zarar etmesi” gerekçe gösterilerek son verildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
 Turing'de deprem...
Turing’in Safranbolu’daki konaklama tesisleri de kapatıldı. 1923 ‘ te kurulan Turing yaklaşık 7 yıldır kayyım tarafından yönetiliyor. Turing’in triptik, turistik ve yayın işletmelerinde çalışan toplam 89 kişinin bugün itibariyle işlerine son verildi. Safranbolu’daki konaklama tesisleri kapatılan kurumun, Sultanahmet meyda’nındaki Yeşil Ev , Sogukçeşme sokağı’nda Ayasofya Konakları ve Sarnıç Restauran ve karşısındaki Konuk Evi’nin de kapatılması gündemde. Turing Genel Müdürü Murat Kalkan da işten çıkarmalara ilişkin sorularımıza yanıt vermedi.

Adı “İstanbul Aşığı, Çelik Gülersoy ‘ la özdeşleşen kurum Gülersoy’un 2003 te yaşamın yitirmesinin ardından hızla kan kaybetti. Kurumun yönetimi ,2005 ‘te kayyıma devredildi. Turing yönetim kurulu başkan vekili Ömer Kırkpınar ve Yönetim Kurulu üyeleri usulsüz harcama yaptıkları iddiasıyla İstanbul 6.ve 7. ağır ceza mahkemelerindeki davalarda yargılanarak beraat etti. Beraat kararıyla Gülersoy’ un  da aklandığını vurguladılar.Çelik Gülersoy’un ölümünün ardından , Turing Yönetim Kurulu’na Ferit Epikmen başkanlık yaptı. İç işleri Bakanlığı’nın müfettiş denetimlerinin ardından kuruma, 2004 te, Prof.Dr Mustafa İsen başkanlığındaki Yönetim kurulu atandı. Turing Yönetimi, 2005 te kayyıma devredildi ve İbrahim Uğur Hakkıoğlu,daha sonra Başaran Ulusoy ve Bülent Katkak’ın başkalığında Yönetim Kurulu görev yaptı. (Kaynak: Cumhuriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.