TÜRES'i seçim heyecanı sardı...

Yaklaşan İstanbul Lokantacılar Esnaf Odası seçimlerini değerlendiren TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ile Başkan Vekili Abdullah Korun, "Lokantacı esnafımıza odanın kapısını açacağız" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TÜRES'i seçim heyecanı sardı...

Kurulduğu günden bu yana restoran ve lokantalar sektörüne önemli hizmetlerde bulunan, sektörünün en aktif sivil toplum kuruluşu Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) şimdi, İstanbul Lokantacılar Esnaf Odası seçimlerine hazırlanıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜRES Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İstanbul Lokantacılar Esnaf Odası Başkan Adayı Abdullah Korun, İstanbul Lokantacılar Esnaf Odası’nın çok önemli bir kurum olduğunu ve göreve gelmeleri ile birlikte Oda’nın çehresinin değişeceğini vurguladı.

 

Sözlerine TÜRES’in şimdiye kadar sektör için yaptığı çalışmaları özetleyerek başlayan Ramazan  Bingöl, “TÜRES bugünlere gelene kadar önemli görevleri yerine getirdi, yapmış olduğu Lezzet İstanbul Festivali ile 400 çeşit yemeği gün ışığına çıkaran derneğimiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içersinde düzenlediği hijyen seminerleri ile birlikte 3000’e yakın insana eğitimler verdi. Bu eğitimler her ay dernek merkezimizde verdiğimiz seminerler ile devam ediyor.

Ayrıca Türk Kızılayı ile beraber yaptığımız “Afet Tır”ı aynı anda on bin kişiye yemek kapasitesi ile halkımızın hizmetine sunuldu. KDV oranlarının yüzde 18’lerden yüzde 8 oranına indirilmesinde en büyük pay yine derneğimizin yaptığı görüşmeler neticesinde elde edildi. Bu önemli hizmeti esnafımıza kazandırarak büyük bir sorunu hallettik ve yine 2006 yılından beri yayın hayatında olan Mutfak ve Yaşam dergimiz ile sektörümüze ışık tutuyoruz,” dedi.

Lokantacı esnafımıza bu hizmetlerin tamamını ve daha fazlasını götürmek için Oda’nın yönetim şeklinin çok önemli olduğunu vurgulayan İstanbul Lokantacılar Odası Başkan Adayı Abdullah Korun “İyi  bir şekilde yönetilecek esnaf odası çok önemli başarıları esnafımızla buluşturacaktır.” dedi. Sözlerine İLO’da yapacakları projeleri anlatarak devam eden Korun “İlk yapacağımız Oda ile esnafımızı buluşturmak ve kaynaştırmak olacak. Şu anda Oda yönetimine, ilgisiz oldukları için büyük tepkiler var. Dayanışma için önce bütünlüğü sağlayacağız daha sonra da yapacağımız çalışmalar ile desteğimizi göstereceğiz.

Bunlardan en önemlisi, Yemek Çekleri Komisyon oranlarının aşağı düşürülmesi için mücadeleye başlayacağız. Eğitime başlayacak olan Aşçılık ve Restorancılık Meslek Yüksek Okulu ile sektörün kalifiye personel ihtiyacına çözüm bulacak, ilçe temsilcilikleri açarak odanın yönetimini esnafımızın ayağına götüreceğiz. Ayrıca ustalık vb. belgelerin tek merkezden verilmesinin önünü açacak, düzenleyeceğimiz  eğitim ve seminerlerle üyelerimizin gelişime katkıda bulunacak, Oda’yı pasif durumundan aktif hale getireceğiz” dedi.

Bütün bunların gerçekleşmesi için sektörü ve sektörün sıkıntılarını en iyi bilen isimlerden sektörümüzün duayeni, TÜRES Başkan Vekili Abdullah Korun’u (Hacı Abdullah Lokantası) odanın başkanlığına aday gösterdiklerini belirten Ramazan Bingöl, “Bizler de Abdullah Bey ile bu mücadelenin içinde olacak ve Oda’nın kapısını lokantacı esnafımıza ardına kadar açacağız” dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.