TUREB ödülleri sahiplerine törenle verildi...

21 Şubat Dünya Rehberler Günü kutlamaları kapsamında her yıl verilmekte olan, geçtiğimiz yıllarda basın ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran turizmin en iyilerinin internet üzerinden yapılan oylamayla seçildiği Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Ödülleri 21 Şubat 2010 Pazar günü Divan Kuruçeşme'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUREB ödülleri sahiplerine törenle verildi...

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere, AKP İstanbul milletvekili İbrahim Yiğit, Müsteşar İsmet Yılmaz, Araştırma Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İTO Yönetim Kurulu üyesi Muhammet Yenel, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUROB Başkanı Timur Bayındır ve kültür ve turizm alanında çalışan temsilcilerle birlikte TUREB ve İRO üyesi profesyonel turist rehberleri katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, kazananlara ödüllerini Türkiye’nin turizmde tanıtım yüzü olan mahken Tülin Şahin’le birlikte verdi.  

Kültür mirasının tanıtımında önemli bir görev üstlenen rehberler, verdikleri ödüllerle ilgililer ve kamuoyunun dikkatini tarih-kültür mirasımızın önemi, korunması ve sürdürülebilir turizm konusuna çekmeyi amaçlıyorlar. TUREB Ödülleri, ''Tanıtım'', ''Sürdürebilirlik'', ''Konukseverlik'', ''Otantiklik'', ''Kültür Turizmi'' ve ''Turizm Eğitimi'' dallarında olmak üzere 6 dalda verildi.

2009 YILI TUREB ÖDÜLLERİ’ni kazananların listesi şöyle:

1- TANITIM
Süreli Yayıncılık dalında kazanan: TRT TURİZM VE BELGESEL KANALI
5 Farklı dilde Türkiye’nin turizm pazarlama yelpazesinde yer alan ülkelerde tanıtılmasına katkı yapıyor.

Kitap Yayıncılığı dalında kazanan: GİTA YAYINLARI        
Sahibi rehber Tacettin Köseoğlu olan Gita Yayınları, uzun yıllardır turizm alanında nitelikli yayınlar hazırlıyor.

Turizm Yazarlığı – Gazeteciliği    dalında kazanan: ÖZGE ERSU
Profesyonel turist rehberi Özge Ersu’nun, gezi yazarı ve yurtdışı turlar uzmanı olarak ülkemiz tanıtımına katkıları büyük. Birbirinden eğlenceli gezi yazısı özellikle internet sitelerinde gezginlerin rehberi niteliğinde.

2- SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Kültürel sürdürülebilirlik    kazanan: Bursa Karagöz Evi   
Bursa Karagöz Evi’nin kurucusu Şinasi Çelikkol, kültürel mirasımızın korunması, yurt içi ve dışında tanıtılması yönünde çalışmalar yapıyor. Karagöz geleneğini sürdüren önemli temsilcilerin başında geliyor.

Çevresel sürdürülebilirlik     dalında kazanan : Yeşil Yıldız Projesi
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürüttüğü bu proje, çevreye duyarlı turistik tesisleri yeşil yıldızla değerlendirip, çevrenin korunmasına, sürdürülebilir turizme katkıda bulunuyor.

3- KONUKSEVERLİK dalında kazanan: İstanbul Ticaret Odası (İTO)
           
İTO, İstanbul Rehberler Odası ve Bakanlıkla ortaklaşa gerçekleştirdiği “İstanbul Kültür ve Sanat Rehberliği Eğitim Programı’yla rehberlere kapılarını açtı. Öte yandan İTO’nun  tarihi, kültürel değerlerimizi koruma ve sürdürülebilir turizm konularındaki projeleri takdir topluyor.

4- OTANTİKLİK
Otantik Ürün dalında kazanan:    MADO Dondurmaları
MADO, tarihi Kahramanmaraş dondurmasını yurt içinde ve yurt dışında açtığı mağazalarla tanıtıyor, geleneksel bir tadı yaşatıyor.

Otantik Yerel Etkinlik dalında kazanan: Caferağa Medresesi 
Caferağa Medresesi, geleneksel Türk El Sanatlarının öğretildiği ve sergilendiği tarihi mekanı ile kültürel değerlerimizi yaşatmak için çalışarak kültür turizmine katkıda bulunuyor.

Otantik Mutfak dalında kazanan: İmam Çağdaş Lokantası
İmam Çağdaş Lokantası 100 yılı aşkın süredir Gaziantep fıstığını ve baklavasını en iyi biçimde tanıtıyor, geleneksel tadı yaşatıyor ve turizme nitelikli hizmet sunuyor.

5- KÜLTÜR TURİZMİ dalında kazanan: Trans Orient Turizm

Turizmin duayenlerinden Ferit Epikmen tarafından kurulan Trans Orient Turizm, özellikle kongre ve kültür turizmi alanında gerçekleştirdiği operasyonlar ile kültür turizminin gelişmesine katkıda bulunuyor. 2007 yılında kaybettiğimiz Ferit Epikmen’in bayrağını devralan Rıza Epikmen, kültür turizmindeki iddialarını devam ettiriyor.

6- TURİZM EĞİTİMİ dalında kazanan:  Dr. Recep Özbay (Hacettepe Üniversitesi)
Dr. Recep Özbay, turist rehberliği eğitiminin akademik alanda yer alması yönünde yıllardır çaba sarfediyor.

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.