Tur operatörlerinden Türkiye ve İspanya’ya fiyat uyarısı

Tur operatörleri, özellikle Türkiye ve İspanya’da bu yıl gerçekleşen fiyat artışlarının yaşanan yüksek enflasyonun neden olduğu maliyet artışından kaynaklandığı için makul karşılandığını, bundan sonra ise fiyat artışının kabul edilmeyeceği konusunda uyarılarda bulundu. Tur operatörleri fiyat artışının tavan yaptığını söylüyor.

30/05/2024 12:36
Tur operatörlerinden Türkiye ve İspanya’ya fiyat uyarısı

Hosteltur Forumu'na katılan tur operatörleri yaptıkları değerlendirmelerde tüketicilerin, Avrupa’daki ekonomik durumun neredeyse durgun olmasına rağmen tatil fiyatlarındaki bu artışları makul bulup kabul ettikleri belirtiliyor.

TUI, Jet2 ve  Alpitour’un uyarısı

“Fiyatları artırmayın” uyarısı bulunanların başında Almanya’nın lideri TUI, İngiltere’nin lideri Jet2 ve İtalya’nın Alpitour’u var.

Türkiye ve İspanya için ne dediler

TUI

TUI, Alman ekonomisini etkileyen ve tüketicilerin seyahat planlarını etkileyebilecek sorunları dikkate alarak İspanya’daki fiyat artışlarını endişe duyduğunu açıkladı.

TUI Deutschland CEO’su Stefan Baumert, Turizmgazetesi'nde yer alan habere göre, TUI’nin 2024 yılında İspanya’ya 6 milyon turist getireceğini söylerken, “Talebi azaltabilecek maliyetlerde bir artış var. Bu böyle devam ederse bir değişim göreceğiz. Bu, Almanya’daki tüketicinin gelirlerinin azaldığını, birçok ekonomik sektörün sıkıntı çektiği bir zamanda gerçekleştiğini” vurguladı.

Jet2

Jet2 havayolunun CEO’su ve tur operatörü Jet2Holidays Steve Heapy de İspanya’daki fiyat artışından duyduğu endişeyi dile getirirken, “2024’te talep geçen yıla göre daha güçlü olacak. Bizim lehimize olan bir rüzgar var, ancak aynı zamanda hava taşımacılığına bağlı vergi artışları da dahil olmak üzere artan maliyetler gibi talepte azalmaya yol açabilecek engellerle de karşı karşıyayız. Bazı politikalara dikkat edin. Sonunda yalnızca zenginler seyahat edebilecek; bu büyük bir hata” diye ekledi.

Alpitour

“Tüketiciler, İspanya’yı daha az güvenli bir destinasyon olarak algılasalar bile Türkiye’yi tercih edebilirler”, diyen Alpitour yöneticisi Gabriele Burgio İspanya için de “Birçok avantajı olan, iyi bir altyapıya sahip bir destinasyon… Tur operatörleri İspanya’ya bakıyor. Şu ana kadar fiyatlarda kabul edilebilir bir artış oldu ve bunu müşterilere yansıtabiliriz”

Burgio “Türkiye’de çok modern ve rekabetçi oteller var. Avrupalı tüketiciler bu ülkenin İspanya kadar güvenli bir destinasyon olmadığını düşünebilir ancak daha düşük fiyatlar onları olaylara farklı bakmaya teşvik edebilir” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.