TUI Travel, dünyanın en büyük maceracısı oluyor...

TUI Travel, dünyanın en büyük Macera Turizmi tur operatörünü kuruyor. TUI grubuna bağlı İngiltere merkezli TUI Travel plc şirketi, Avustralyalı uzman Intrepid tur operatörüyle ortak yeni bir şirket kuruyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUI Travel, dünyanın en büyük maceracısı oluyor...

Dow Jones’un haberine göre, TUI Travel plc ve Intrepid arasında ortak kurulacak şirket, Macera Turizmi alanında dünyanın en büyük tur operatörü iddiasına sahip olabilecek. Yeni kurulacak ve muhtemelen ‘PEAK’ ismini taşıyacak şirketin yüzde 60 hissesi TUI’nin elinde bulunacak. Intrepid’den yapılan açıklamaya göre ise, yeni şirket en geç Mayıs ayında faaliyete geçecek.

 
TUI grubu, daha önceleri de ‘özellikli, nitelikli ve niş ürünlerine’ daha ağırlık vereceğini açıklamıştı. TUI grubunun bir sözcüsü bu konuda, “Klasik tatil ürünlerinde kar marjı yüzde 3-5 arasında değişirken, bu tür niş pazarı ürünlerindeki kar marjı yüzde 10’larda geziniyor” demişti.

 

Merkezi Avustralya’nın Melbourne kentinde bulunan Intrepid Travel şirketi, Avustralya pazarında macera turizmi alanında uzmanlaşmış ve geçen sene yaklaşık 100.000 insanı macera tatile göndererek, 69,4 milyon Pound gelir elde etmiş. TUI Travel grubu ise, aynı dönemde 240.000 kişi macera tatiline göndererek, 185,3 milyon Pound gelir elde etmiş.

 

TUI grubu, ortak kurulacak şirkette yeni oluşacak olan kapasitesiyle, macera turizmi alanında, en yakın rakipleri Explore ve GAP’ın önüne geçecek. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.