TUI, konsept otellere odaklanacak...

TUI'nin 2011 yılı yaz sezonunda kaydettiği olumlu seyrin 2012 yılında da sürdüğünü söyleyen Dörschuck, "Bugün itibariyle 2011 yaz sezonunun olumlu trendi devam ediyor ve bir önceki yılın rekor seviyesine ulaştık" açıklamasında bulundu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUI, konsept otellere odaklanacak...

TUI Almanya Turizm Genel Müdürü Dr. Oliver Dörschuck, Türk pazarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE TUI'NİN EN BÜYÜK İKİNCİ DESTİNASYONU KONUMUNA YÜKSELDİ

TUI'nin geçen yaz cirosunu yüzde 16 artırarak sektör ortalamasının çok üstünde kaldığını dile getiren Dörschuck, Türkiye'nin elde ettiği başarıya da dikkat çekti. Dörschuck Türkiye'nin TUI konukları arasında Almanya'yı geride bırakarak İspanya'dan sonra ikinci en çok sevilen destinasyon konumuna yükseldiğini belirtti.

YAZ DÖNEMİ SATIŞLARINDA YÜZDE 1 ARTIŞ, KIŞ DÖNEMİNDE YÜZDE 11 GERİLEME VAR

TUI'nin 2012 yaz sezonu Türkiye satışlarında yüzde 1 artış yakaladığını kaydeden Dörschuck, kış dönemi satışlarında ise yüzde 11'lik gerileme yaşandığını söyledi. Dörschuck, "Yaz dönemi Türkiye satışlarında yüzde 1'lik artış yakaladık. Dalaman bölgesinde yakaladığımız artış oranı yüzde 12'ye ulaştı. Kış dönemi Türkiye satışlarında ise maalesef yüzde 11 düşüş var. Kış döneminde fiyat bazlı rekabet daha çok ön plana çıkıyor. Ancak kış dönemi satışları Türkiye satışlarımızın sadece yüzde 10'unu oluşturuyor" diye konuştu.

KIŞ DÖNEMİNE ÖZEL PAKET GELİYOR

TUI'nin Türkiye'deki kış sezonu turizmini canlandırmak için Antalya bölgesi sahilinin yanı sıra ilk defa İzmir bölgesini de kış sezonunda satışa sunduğunu belirten Dörschuck, "Almanya - İzmir arası günlük hava ulaşımı, Ege sahilinde kış turizmine imkan sağlıyor.

Türkiye, kış sezonunda uzun dönem tatilleri için çok cazip bir ülke. TUI otellerinin yüzde 90'ında yüzde 25'lere varan uzun dönem tatil ve yaşlılar indirimi sunuluyor. Uzun dönem tatillerinde 'Uzun-Dönem-Tek-Fiyat (Langzeitflatrate)' ismini alan tarifemiz de yeni hizmete girdi. Buna göre en az 84 gecelik rezervasyon yapan kisi, yiyecek/içecek hariç, sezon sonuna kadar aynı otelde ücretsiz konaklama yapabilecek. Böylece zamanı bol olan tatilci, ufak bir ücretle bütün kışı Türkiye'de geçirebilecek. Bu tarife Antalya bölgesi sahilindeki altı otelde uygulanacak" diye konuştu.

YENİ KONSEPTLER GELİYOR

Türkiye'de yeni ürünler oluşturmaya odaklandıklarını anlatan Dörschuck, "Yeni ürünler, kış turizmini canlandırmaya yardım edecek. TUI, Türkiye'de farklı hedef kitlelerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, yenilikçi otel konseptlerinin oluşturulmasına, pazarlamasına ve ayrıcalıklarına odaklanacak" değerlendirmesinde bulundu. Dörschuck konuyla ilgili ayrıntılı açıklamayı ise önümüzdeki kazım ayında yapacaklarını dile getirdi.

OTELCİLERE FİYAT UYARISI

TUI'nin Türkiye fiyatlarının geçen yıl fiyatlarının ortalama yüzde 1 altında seyrettiğini ifade eden Dörschuck, otelcileri fiyat disiplinini bozmamaları konusunda da uyardı. Dörschuck, "Türkiye'deki olumlu gelişmenin daha başından kötü etkilenmemesi için, fiyat disiplini hayati önem taşıyor" dedi ve fiyat konusunda esneklik talep etti.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.