TUI kar beklentisini aşağıya çekti

Dünyanın en önemli tur operatörlerinden TUI, önceden 2019 yılı için EBITA (vergi, faiz ve masraf öncesi gelir) konusunda yüzde 10 oranında artış beklediği halde, bu öngörüyü düzeltmek zorunda kaldığını açıkladı.

07/02/2019 17:14
TUI kar beklentisini aşağıya çekti

TUI, 2019 yılı için EBITA beklentisini aşağıya çekmek zorunda kaldı. Önceden 2019 için yüzde 10 oranında artış bekleyen TUI, şimdi vergi öncesi gelirin 2018 seviyesinde kalmasını beklediğini bildirdi. TUI, 2018 yılında vergi öncesi gelir olarak 1,18 Milyar Euro elde etmişti.

EBITA konusundaki beklentinin düzeltilmesi, yaz 2019 satışlarından dolayı gerekli görüldü. Yaz sezonu satışları miktar olarak bir önceki yılki seviyede gittiği halde, kar marjlarında bir düşüş yaşandı.

Tüm suçlu sıcak geçen 2018 yazı 

Tourexpi'de yer alan habere göre TUI, bunun nedenini 2018 yılında yaşanan çok sıcak yaz dönemi olarak gösterdi. Geçen yıl kendi ülkelerinde çok sıcak bir yaz dönemi yaşayan potansiyel tatilciler, bu yıl kendilerini tatile gitmek zorunda hissetmiyor. Bir diğer neden ise, Brexit'ten dolayı değer kaybına uğrayan İngiliz Paund'u. Kaldı ki, Türkiye ve Kuzey Afrika ülkelerine yönelik talebin artması, İspanya ve Kanarya Adaları'ndaki satışları düşürdü.

EBITA konusundaki sorunlarına uygun cevap arayan TUI, hem masrafları düşürmeye çalışacağını, hem de verimliliği arttırmaya uğraşacağını vurguladı. Sonuçta TUI, hisse başına ödeyeceği kar payını aynı tutarak, hisse başına 0,72 Euro ödemeyi planlıyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.