TUI'den Türkiye'yi, turizm merkezi yapma stratejisi

TUI, Türkiye turizmini yıl boyu genişletiyor. İngiliz turistler için Antalya'ya kış dönemi seferleri artırıldı, kapasite yüzde 30 yükseltildi. CEO Sebastian Ebel, bu hamlenin herkes için "kazan-kazan" olduğunu belirtti.

29/08/2023 01:17
TUI'den Türkiye'yi, turizm merkezi yapma stratejisi

Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, Türkiye'yi yıl boyu turizm destinasyonu olarak konumlandırmayı hedefliyor. Şirket, kış dönemini de kapsayacak şekilde İngiltere'den Antalya'ya turist taşıma kapasitesini yüzde 30 artıracak.

2022 yılında Türkiye'ye 1,9 milyon turist taşıyan TUI, Türkiye'nin sadece yaz aylarına özgü bir destinasyon olmadığını vurguluyor. Şirketin CEO'su Sebastian Ebel, misafirlerin artan esneklik talepleri doğrultusunda yıl boyu tatil seçenekleri sunmayı planladıklarını belirtti.

Antalya'ya 12 Ay İngiliz Turist Getirilecek

TUI'nin Almanya operasyonları için yaptığı yıl boyu rezervasyon seçeneği, şimdi İngiliz turistler için de devreye alınıyor. Kış dönemi için İngiltere'den Antalya'ya olan turist taşıma kapasitesi yüzde 30 artırıldı. Ebel, kış aylarında da Antalya'nın popüler bir destinasyon olduğunu, bu yüzden sezonu 12 aya çıkarmak istediklerini ifade etti.

Kazan-Kazan Durumu: Esneklik ve Uzun Sezon

TUI'nin entegre iş modeli sayesinde, hızlı bir şekilde değişen taleplere yanıt verilebiliyor. Ebel, bu durumun TUI için, turistler için ve destinasyonlar için kazan-kazan bir durum oluşturduğunu belirtiyor. TUI misafirleri daha fazla seçeneğe ve esnekliğe sahip olurken, şirket uçaklarını ve otellerini daha uzun süre verimli bir şekilde kullanabilecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.