TGA, İstanbul için acil eylem planını uygulamaya geçirmeli

Pandemi sonrası inanılmaz yıllar yaşadı, hem İstanbul, hem de Türkiye. En çok da, sektörün kendi kaynakları ile yarattığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) hiç mi müdahale etmeyecek? Turizmde İstanbul'un kaybı, Türkiye'nin kaybı olur.

İhsan Türkus İhsan Türkus 16/12/2023 14:07
TGA, İstanbul için acil eylem planını uygulamaya geçirmeli

Hiç beklemediğimiz doluluklar, hiç beklemediğimiz, oda fiyatları. İşler tam yolunda, turizm, rezil edilmiş bir ekonomide, neredeyse, başat giden tek sektör.

Ayakta durduğu sürece, yüzlerce sektöre hayat veren, belki de, ülkenin ekonomik damarı. Bunların inkar edildiği, turizmin reddedildiği bir ülke düşünemiyorum.

 *** *** *** ***

Herşey yolundayken, 2023, çok güzel giderken, aralık ayında durduk. Önce yavaşladık. Sonra geri geri gittik. Sonrasına baktık. Oralarda da durduk. 2024 ilk 4 ayı inanılmaz bir boşluk yaşıyor, İstanbul!

  *** *** *** ***

Pandemi sonrası yıllarla karşılaştırdığınızda, korkunç bir düşüş. 2024 yılı için başlangıç rezervasyonu % 10 ları geçmiyor. Ne var? Ne oldu? Gene ne yaptık da böyle oldu? Derken, Hamas - İsrail kavgasındaki tutumumuz öne çıktı.

 *** *** *** ***

Özellikle AB ülkelerinin kendi vatandaşlarına yönelik, Türkiye ve özelinde, İstanbul'da olası, terörist saldırı uyarıları, gerek yılbaşı, gerekse, 2024 ilk 4 aylık periyot için Rezervasyonları neredeyse durma noktasına getirdi.

 *** *** *** ***

Yılbaşı boş. Sonrası daha da boş. İstanbul ağlıyor. İstanbul'da turizm yoksa, yazmaya bile elim varmıyor, ekonomi felç…

Kimse kusura bakmasın. Turizmin olmadığı bir İstanbul'u düşünmek mümkün mü? Acı bir İsrail sendromu, bu denli yok etmemeli rezervasyon akışını. Öyle ya da böyle, gerçek bu.

 *** *** *** ***

Dünya üzerinde takındığımız her tavır, artı, ya da eksi ülkemize, insanımıza dokunuyor. Hem de öğle dokunuyor ki. Olacakları söyleyeyim. İlk 4 ayı boş geçecek oteller, önce, personel azaltacak. Zaten personel sıkıntısı olan sektör, daha da kan kaybedecek. Kimbilir, bazı tesisler göreceli kapanacak.

 *** *** *** ***

Satışlar düşünce, acenteler de kaybedecek.

Konuk olmayınca, tedarikçiler de kaybedecek.

Bütün bunlara sektörün örgütleri seyirci mi kalacak?

 *** *** *** ***

En çok da, sektörün kendi kaynakları ile

yarattığı TGA hiç mi müdahale etmeyecek?

 *** *** *** ***

İlk görevi, sektörü düştüğü krizlerden çok çabuk kurtarmak

olan kurum, bir an evvel, İstanbul için harekete geçmeli.

Alarm! İlan etmeli. İstanbul, turizmde acil yardım bekliyor.

 *** *** *** ***

TGA, İstanbul için acil bir eylem planını uygulamaya geçirmeli.

İstanbul'un kaybı, Türkiye'nin kaybı olur…


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.