TravelShop Turkey turizme değer katmaya devam ediyor

Ülkemizi birçok turizm fuarında ve Workshop’ta temsil eden turizm sektörünün öncülerinden TravelShop Turkey, ülkemiz için katma değer yaratmaya devam ediyor.

11/05/2023 22:54
TravelShop Turkey turizme değer katmaya devam ediyor

TravelShop Turkey 150’ye yakın Bangladeşli seyahat acentecileri birliği üyesini ülkemize getirerek turizmine katma değer katmaya devam ediyor. Yaklaşık 200 Milyona yakın ülke nüfusuna sahip Bangladeş’teki seyahat acentecileri Birliği’ni 150’ye yakın üyesi ile Türkiye’ye TravelShop Turkey getirdi.

Ülkemizi birçok turizm fuarında ve Workshop’ta temsil ederek ülkemize turizm alanında katma değer katan TravelShop Turkey, bu kez de yüksek turizm potansiyeli bulunan Bangladeş’teki, yılda 10 milyon turistin yurtdışı seyahatini yöneten seyahat acentecileri birliğini Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getirerek ülke turizmine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Bangladeşli turist her yıl kişi başı ortalama 2500 USD alışveriş bütçesi ile seyahat ediyor

TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanlığı, Uluslararası Eko-Turizm Derneği Başkan Yardımcılığı ve aynı zamanda Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği Avrasya Başkanlığını yürüten Murtaza Kalender konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bangladeş’in nüfusu 200 milyon civarlarında seyrederken 10 milyonu aşkın Bangladeşli turist ise her yıl kişi başı ortalama 2500 USD alışveriş bütçesi ile yurtdışına seyahat etmekte.

Çoğunlukla tercih edilen destinasyonlar arasında Dubai, Suudi Arabistan, Hindistan, Malezya, Tayland bulunurken mevcut durumda Türkiye ilk 20 ülke içerisinde bile yer alamadığını Seyahat Acentecileri Birliği Başkanı’ndan öğrendim. Bizim amacımız Bangladeşli turistlerin ziyaret ettiği ilk 10 ülke içerisine girip, ilk adım olarak 500 bin turisti ülkemize çekebilmek.

"Amacımız Türkiye’deki market çeşitliliğini artırarak turizmi 81 ilde 12 aya yaymak"

Bunun için Bangladeş Seyahat Acentecileri Birliği ile ortak çalışmamız neticesinde ülkemizin tam olarak ihtiyacı olan turist profillerini getirecek 150’ye yakın Bangladeşli en iyi seyahat acentecilerini Türkiye’mize ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne getirdik.

Biliyorsunuz ki amacımız Türkiye’deki market çeşitliliğini artırarak turizmi 81 ilde 12 aya yaymaktı. Amacımıza adım adım ulaştığımız bu yolculukta Bangladeşli Seyahat Acentecileri Birliği Başkanı, kadim dostum, Manzur Murshed’e ülkemize vermiş olduğu destekten ve ülke tanıtımına sağlamış olduğu katkıdan dolayı şükranlarımı sunarım” dedi.

Bangladeşli Seyahat Acentecileri Birliği Başkan’ı Manzur Murshed ise, şunları söyledi:

“Öncelikle Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu dile getirmek isterim. Özellikle Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bizleri ağırlayan TravelShop Turkey ailesi ve dostum Murtaza Kalender’e özel teşekkürlerimi sunarım.

Bangladeş Seyahat Acentecileri Birliği olarak Asya Pasifikte en büyük hacme sahip, 4500’den fazla aktif üyemizle 47 yıllık bir derneğiz. Tüm üyelerimiz Türkiye’yi tanıtıp, Türkiye’ye tur satmak için büyük çaba sarf ediyor. Fakat Türkiye’nin bu sıralamada altlarda kalmasındaki en önemli etkenlerden biri vize ücretinin yüksek olması ve vizenin çok zor alınması.

Vize alımı daha kolaylaşırsa ve vize fiyatları makul fiyata indirilirse, eminim ki Türkiye en kısa zamanda ilk 10’a girecek ve değerli dostum Murtaza Kalender’in de dediği gibi kısa sürede 500 bin turist ülkeye getirebiliriz.

"Bangladeşli turistler kültür turlarını seviyor"

Biliyorsunuz Bangladeşli turistler kültür turları yapıyor, düğün yapıyor, MICE ve Incentive gruplarıyla birlikte islamic heritage bölgelerini ziyaret ediyor. Türkiye bu anlamda Bangladeş’te çok sevilen bir ülke ve birçok turist akın akın gelmek istiyor. Eğer bu vize sorunu çözüme kavuşursa, hem Türkiye hem ülkemiz açısından güzel bir iş birliği yapmış olacağız.

Biz TravelShop Turkey iş birliği ile yaklaşık 4-5 sene kadar önce yine Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmiştik ve her üyemiz buradan çok mutlu ayrılıyorlar. Umarız ki bu iş birliği ile Türkiye tanıtımına ve ülkeye giren yıllık turist sayısına katkıda bulunacağız.

Bize destek olan TravelShop Turkey ailesine ve Kıbrıs’taki iş arkadaşlarına çok teşekkür ederiz. Burada bulunmaktan her zaman gurur duyuyorum, umarım ki tekrarı yakın zamanda yine olur. Bangladeş Seyahat Acentecileri Birliği adına tüm Türk misafirperverliği ve dostluğuna teşekkürlerimizi sunuyorum.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.