Travel Turkey, Yunanistan’ın da katıldığı bir Ege Fuarı olmalı

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya,  gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

06/12/2019 15:28
Travel Turkey, Yunanistan’ın da katıldığı bir Ege Fuarı olmalı

1 Aralık’ta gerçekleşen TÜRSAB’ın 24'üncü Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Başkan seçilen Firuz Bağlıkaya, başkanlığının ikinci döneminde gerçekleştireceği çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Seyahat acenteleri ve seyahat acenteleri birliği yasasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bağlıkaya, “Önemli gündem maddelerimizden birisi de, TÜRSAB Rota. Rota’nın yaygın kullanımı, eğitimlerinin devam ettirilmesi ve altyapısında aksaklık varsa onların düzeltilmesi için çalışacağız.

İstanbul’da karayolları yol güzergah belgesi ile ilgili sıkıntımız hala devam ediyor. Belediye Başkanımızın verdiği söz doğrultusunda görüşmelerimize başladık. Sektör için bundan sonraki önemli adımlardan biri de, Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz Turquality çalışmamızdır. UKOME’lere seyahat acentelerinin kabulüyle ilgili Belediyeler Yasası’nda değişiklik için çalışmalarımız var. Geçen dönem başladığımız, bu dönem bitireceğimiz konular var” dedi.

Rahat bir döneme değil, çok daha sıkı çalışacağımız bir döneme giriyoruz

Rahat bir döneme değil, çok daha sıkı çalışacakları bir döneme girdiklerini belirten Firuz Bağlıkaya, Değişim hareketi’ olarak yola çıktıklarının altını çizerek, “Mesleğimizle ilgili iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Travel Turkey’in yalnızca İzmir’in değil, Yunanistan’ın da dahil olduğu bir Ege fuarı olması gerektiğinin altını çizen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Yalnızca İzmir’in değil, Yunanistan’ın da dahil olduğu bir Ege fuarı olması lazım. Bu önerimizi İZFAŞ ile henüz paylaşmış değiliz, bu düşüncelerimizi onlarla paylaşmak istiyoruz” dedi.

Erken rezervasyon yüzde 50 indirim ile başladı

Tatillerin artık Avrupa standardına oturduğunu ifade eden Bağlıkaya, “Ara tatil, yılbaşı, sömestir, bir ara tatil daha derken, zaten yaz geliyor. Sektör açısından motivasyonu yüksek bir döneme giriyoruz. Tatil çok. Seyahat acentelerinin paket alternatifleri çoğalıyor. Yolcu kapasitesi artıyor. Bir tatilde seyahat edemeyen diğerinde ediyor.

 İç turizmdeki hareketlilik devam ediyor. Kültür turları 3’e, 4’e katlandı. Ben bunun aynı tempo ile devam edeceğini düşünüyorum. Erken rezervasyon yüzde 50 indirim ile başladı. Mart ve nisana kadar yüzde 20’lik indirimlere düşecektir” şeklinde konuştu.

Otel yatırımcılarımız da turizmcilerimiz de çok cesaretli

Yeni teşvik yasasında değişiklikler yapıldığını söyleyen Firuz Bağlıkaya, “Mersin bölgesinde otel yatırımlarının artacağına inananlardanım. Belek, Side’de tahsis olacak arazi yok. 50 milyon turistten bahsediyoruz.

Bu taraflar dolduğuna göre Mersin tarafına ve diğer bölgelere doğru yatırımlar kayacaktır. Türkiye’nin her yerini geziyorum. Kötü oteli olan şehir görmedim. Otel yatırımcılarımız da turizmcilerimiz de çok cesaretli” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.