Travel Turkey İzmir'i, 15 bin kişi ziyaret etti...

Denizli ve Saraybosna Kantonu'nun onur konuğu olduğu Travel Turkey İzmir 2009 Fuar ve Konferansı'nı 15 bin kişi ziyaret etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Travel Turkey İzmir'i, 15 bin kişi ziyaret etti...

İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 10-13 Aralık arasında düzenlenen fuara bu yıl 17 ülkeden 430 firma katıldı, 36 ülkeden 14 bin 829 turizm profesyoneli ise ziyaret etti.
İZFAŞ, Hannover Messe Internatıonal ve TÜRSAB işbirliğiyle düzenlenen fuar dolayısıyla Almanya, ABD, Azerbaycan, BAE, Brezilya, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, İngiltere, İran, İskoçya, Katar, Kazakistan, Kuveyt, KKTC, Libya, Litvanya, Mısır, Nepal, Özbekistan, Polonya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Suriye, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus ve Yunanistan'dan turizm profesyoneleri geldi.

THY'nin ulaşım, Hilton İzmir'in konaklama ana sponsorluğunu üstlendiği "Hosted Buyer" programı kapsamında 13 ülkeden gelen özel davetli 140 misafir ise iki günlük B2B Workshop kapsamında fuar katılımcısı firmaların yetkilileriyle yüz yüze görüşme fırsatı buldu ve yeni iş bağlantılarının temelleri atıldı. Uluslararası satın almacılar, İzmir ve Efes turu kapsamında şehir ve çevresindeki tarihi bölgeleri ziyaret etme imkanı da buldu. Ayrıca Rus Seyahat Acentaları Birliği (RATA) ile ilk görüşmeler yapıldı. Rus turist sayısının yanısıra turizm yatırımcılarının da Ege Bölgesi'ne getirilmesi konusunda mutabakata varıldı. Fuara katılan ülkeler arasında, vizenin kaldırılmasının ardından cazibesini arttıran Suriye ve Türkiye'de ilk defa bir fuara resmen katılan Ermenistan, en çok ilgi gören ülkeler oldu.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde düzenlenen fuarda ilk sonuç, İzmir'in Doğu Akdeniz'de tanıtılmasına yönelik çalışmalara hız verilmesi konusunda alındı. Bakan Ertuğrul Günay Libya, Suriye, Lübnan ve Mısır'da sürdürülecek çalışmalar için Tanıtma Genel Müdürlüğü'ne talimat vereceğini açıkladı. Geçen yılki Travel Turkey İzmir Fuarı'na 324 firma katılmış, 12 bin 534 kişi ziyaret etmişti. 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.