Trabzon'da otel-yurt krizi çıktı...

Protokol krizi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) da ayağa kaldırdı. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu sert tepki göstererek, “Turistleri alıp topluca otel yerine yurtlara götürürseniz bölge turizmini unutmanız gerekir. Bakanlıktan protokolün işlemden kaldırılmasını isteyeceğiz” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Trabzon'da otel-yurt krizi çıktı...

Sümela’da 15 Ağustos’ta yapılan ayin için gelen turistlerin bir protokol çerçevesinde oteller yerine yurtlara yönlendirildiği ortaya çıktı. Yurt-Kur Bölge Müdürü Münir Ozkurt, Yurt-Kur ile Turizm Bakanlığı arasında bu çerçevede protokol imzalandığını söyledi.

Protokol İptal Edilsin...

Protokol krizi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) da ayağa kaldırdı. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu sert tepki göstererek, “Turistleri alıp topluca otel yerine yurtlara götürürseniz bölge turizmini unutmanız gerekir. Bakanlıktan protokolün işlemden kaldırılmasını isteyeceğiz” dedi.

Yeni otel yapılmaz...

Hacısalihoğlu, "Trabzon’da oteller müşteri beklerken, siz turistleri yurtlara götürürseniz bu bölgeye hiçbir yatırımcı otel yapmaz. Yatırımcı, ‘madem yurtlar turizm hizmeti veriyor, yatırımın anlamı yok’ der. Sonuçta biz kaybediyoruz" dedi.

Sümela Manastırı’na 15 Ağustos’ta ayin yapmak üzere gelen turistlerin yurtlarda Turizm Bakanlığı ile Yurt Kur Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokole bağlı olarak kaldığı ortaya çıktı. İmzalanan protokole göre yazın iç ve dış turizme açılması kararlaştırılan yurtlarda turistlerin düşük bir bedel karşılığında kalmasına izin veriliyor.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu protokolün varlığına sert tepki göstererek, "Turistleri direkt alıp otel yerine yurtlarda konaklama yaptırdığınız takdirde bölge turizmini unutmamız gerekir. Bu da kabul edilecek bir konu değildir. Bakanlığa yazı yazarak protokolün iptalini, işlemden kaldırılmasını isteyeceğiz" dedi.

MEVZUAT İZİN VERDİ...

Yurt Kur Bölge Müdürü Münir Özkurt ise Yurt Kur ile Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalandığını belirterek, "Mevzuat izin veriyor. Kurumumuzla Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalanmıştır. Bu kapsamda ülkenin tanıtım amacına yönelik olarak iç ve dış turizme yazın yurtlar açılmıştır. Bu protokol gereğince bir bedel belirlendi.

Bu çerçevede yerli ve yabancı turistler ücreti karşılığında yurtlarda kalabiliyorlar. 15 Ağustos’taki ayin öncesinde de Antalya’daki acente aracılığıyla bize talepte bulunuldu. Genel müdürlüğe yazdık. Şirketin kafileyle ilgili misafirlik talebini ilettik. Genel müdürlük de onay verdi. Biz de bu izin doğrultusunda ayin için Trabzon’a gelen misafirleri Yomra’da bulunan yurdumuzda ağırladık" dedi.
 
BÜYÜK DARBE YERİZ...
 
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise protokolün varlığının kabul edilemez olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, "Trabzon’u turizm yönünden geliştirmeyi düşünürken, yatırımcıları buraya davet ederken yurtların turizme açılması hiç doğru değil. Yatırımcı ‘madem bu yurtlar turizm hizmeti veriyor yapacağım yatırımın bir anlamı olmayacak’ diyecektir. Rantabl olmayacağı için yatırımdan vazgeçecektir. Bu şekilde giderse turizm yatırımcısını Trabzon’a çekme konusunda büyük darbe yeriz. Ayrıca bölgemizde yatırım yapan otellerimiz var. Bunlar müşteri beklerken gidip turistlerin yurtlarda kalması üyelerimiz tarafından kabul edilmiyor.
 
Bize büyük şikayetlerde bulundular. Öte yandan biz hizmet sektörünü geliştirip standardın üzerinde hizmet vermeyi planlarken yurtlarda olan hizmetin de standardın altında olduğu gerçeği ortadadır. Standardı olmayan havluya kadar dışarıdan emanet alınan hizmet malzemeleri olursa turiste kötü tanıtım yapılmış olur. Bütün bunlara bağlı olarak turizme büyük sekte vuran bu protokolün tekrar gözden geçirilmesi için Turizm Bakanlığı’na yazı yazıp gerekli girişimlerde bulunacağız" şeklinde konuştu. (Gunebakis.com.tr)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.