Trabzon'a Arap sermayeli otel...

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kentte 5 yıldızlı otel yapım çalışmaları kapsamında, otel yapımıyla ilgilenen Arap sermayeli firma yetkilileriyle bir araya geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Trabzon'a Arap sermayeli otel...

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali Kızılcık'ın, Trabzon'un 5 yıldızlı otel ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde İl Özel İdaresi'nin 2 numaralı Sosyal Tesisi'nin tahsis edilebileceğini belirtmesi üzerine tesisin ulusal ve uluslararası yatırımcıların ilgi odağı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Kızılcık'ın bu kapsamda otel yapımı için Arap sermayeli uluslararası firma yetkilileri görüştüğü ve resmi başvuruda bulunmalarını istediği anlatıldı.

Kızılcık, ise söz konusu arazinin otel olarak değerlendirilmesi için gerekli koşulları sağlayan firmalara yardımcı olabileceklerini ifade ederek, Trabzon'un turizm potansiyelinin arttırılması için 5 yıldızlı otele ihtiyaç olduğunu, bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Trabzon'un tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin insanların ilgisini çektiğini, kente gelen turistlerin günü birlik ziyaretler gerçekleştirmelerini önlemek, onları daha iyi şekilde misafir etmek amacıyla 5 yıldızlı otellerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Kızılcık, ''Biz de bu kapsamda İl Özel İdaresi'ne ait tesisi otel yapımı için ihaleye çıkarma kararı aldık'' ifadesini kullandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.