Titanic Hotel’den çevreye örnek duyarlılık...

Antalya Lara Bölgesinde yer alan Titanic Beach& Resort Otel’de 2011 yılı içinde 3 ton bitkisel atık yağ toplandı. Atıklar, bertaraf edilmesi için lisanslı firmaya teslim edildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Titanic Hotel’den çevreye örnek duyarlılık...

Halil ÖNCÜ-ANTALYA

Bu rakamın oldukça fazla bir rakam olduğu dikkat çekilirken, bunun yanı sıra tehlikeli atıklar konusunda önem taşıyan Floransalardan 30 ton, boya ve vernikten 110 kg, pillerden 60 kg, basınçlı tüplerden 45 kg ve madeni atık yağlardan da 600 kg. toplanarak bertaraf açısından lisanslı firmaya teslim edildi.

Çevrekent Firmasından Çevre Mühendisi Ömer Karaduman tarafından Titanic Beach& Resort Otel personeline eğitim verildi. Yaklaşık yüze yakın personelin katıldığı eğitimi seminerinde tehlikeli atıkların önemi, bitkisel atık yağların toplanması ve nasıl bertaraf edileceği, çöplerin ayrıştırılması, tehlikeli atıklar, organik atıklar, inorganik atıklar konuları anlatıldı.

Ömer Karaduman, “ Titanic Otel’de özellikle bu yıl içerisinde toplanan Bitkisel atık yağın 3 bin kg. olması bölgemizdeki birçok tesiste toplanan bitkisel atık yağa göre oldukça fazladır. Bitkisel atık yağ toplama konusunda bölgemizdeki tesisler artık oldukça bilinçlenmeye başlamıştır. Bunun bir örneği de Titanic oteldir. Bitkisel atık yağların suya karıştırılması durumunda bir litresinin bir milyon litre suyu kullanılmaz hale getirdiği unutulmamalıdır.
 
Bitkisel atık yağlar ayrıca kanalizasyon sisteminde tıkanıklılar oluştururken, arıtması da oldukça zordur. Özel depolama alanlarında biriktirilen atık bitkisel yağlar belli aralılarla lisanslı firmaya teslim edilirken, Titanic Otel’de bu konuda gösterdiği hassasiyet ile dikkat çekmiş ve övgüyü hak etmiştir“ dedi.
 
Toplantıdan sonra görüşlerini açıklayan Titanic Beach& Resort Otel Sadi Gültekin, “ Otel olarak bölgemizde bitkisel atık yağlar ve diğer atıklar konusunda hassasiyetimizi ön planda tutuyoruz. Ekonomik olarak da atılan tüm atıkların tesisimize katkı sağlamasını istiyoruz. Bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda 2011 yılı içerisinde 3 bin Kg. bitkisel atık yağ, 30 kg. florasan ampul, 45 kg. basınçlı tüp, 600 kg. madeni atık yağ, 60 kg pil, 110 kg. boya ve vernik gibi kimyasal atıkları toplayıcı lisanslı firmalara teslim ettik. Her konuda olduğu gibi bu konuda da başta çevre olmak üzere turizme katkıda bulunmak için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz” dedi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.