THY'ye Meksika hattında dişli rakip

Türk Hava Yolları’na Meksika hattında rakip geliyor. Emirates Havayolları 9 Aralık’tan itibaren Dubai’den Barselona aktarmalı Mexico City’ye uçacak.

11/10/2019 14:04
THY'ye Meksika hattında dişli rakip

Meksika’nın milli havayolu Aero Mexico’nun başvurusu üzerine mahkeme Emirates uçuşuna izin vermemişti. Ancak mahkeme kararına rağmen Emirates 9 Aralık'ta planlandığı gibi yeni günlük Mexico City seferlerine başlayacağından emin. Arabian Business’a açıklama yapan Emirates sözcüsü, kararı temyiz edeceklerini ve uçuşların planlandığı gibi gerçekleşeceğini söyledi.

Meksika Turizm Bakanı Miguel Torruco Marqués Temmuz ayında yaptığı açıklamada, “Meksika uzun zamandır beklenen uçuşun başlatılmasını destekliyor… Meksika’nın yeni turizm pazarlarına açılmasına ve Orta Doğu ile Meksika arasındaki bağlantıların güçlendirilmesini destekliyoruz. Dünyanın bu bölgesinden turist almaya istekliyiz” demişti.

Karşılıklı hava anlaşması imzalandı 

BAE hükümeti, Temmuz ayında Meksika Hükümeti ile birlikte Emirates’e beşinci trafik hakkı tanıyan uçuşuna izin veren karşılıklı hava anlaşmasına imza atmıştı.

Meksika Sivil Havacılık Otoritesi de Emirates’in planlanan uçuşlarını destekliyor. Meksika Sivil Havacılık İdaresi Genel Direktörü Rodrigo Vasquez, “Emirates’in gelişi, Dubai’ye ve ötesine günlük hizmetler ekleyerek uluslararası bağlantı ağımıza önemli bir katkı sağlayacak” dedi

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.