THY, dünyanın en iyi 6'ncı havayolu seçildi

Skytrax tarafından havayolu müşterileri arasında yapılan değerlendirmede THY 2023’te dünyanın en iyi 6. havayolu olarak seçildi.

18/03/2024 14:50
THY, dünyanın en iyi 6'ncı havayolu seçildi

Business Class hizmetlerinde ilk 10’da yer bulamayarak 11. sıraya yerleşen THY, en pahalı uçuş olan First Class hizmetini ise müşteri profiline uymadığı için vermiyor.

Skytrax tarafından havayolu müşteri memnuniyeti anketi esas alınarak 1999 yılından bu yana verilen Dünya Havayolu Ödülleri 2023 sıralamasında Türk Havayolları, müşteriler tarafından dünyanın en iyi altıncı havayolu olarak seçildi.

İLK ON BEĞENİLEN HAVAYOLU

Dünyanın en iyi havayolları sıralamasında birinciliği Singapur Havayolları elde etti. Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Singapur Havayolları İcra Kurulu BaşkanıGohChoonPhong, 20 Haziran 2023 tarihinde Paris'te Dünyanın En İyi Havayolu ödülünü alırken yaptığı konuşmada,  "Müşterilerimize Singapur Havayolları'na olan kalıcı sadakatleri ve sevgileri için çok minnettarız.

Pandemi sırasında, onların desteği ve teşviki, benzeri görülmemiş zorlukların üstesinden gelmek için bize güç ve kararlılık verdi. Bugün, pandemiden kurtulurken, sektör lideri ürün ve hizmetlerde yenilik yapmaya ve bunlara yatırım yapmaya ve SIA'nın müşterilerimize birinci sınıf bir seyahat deneyimi sunmaya devam etmesini sağlamaya sıkı sıkıya bağlıyız"dedi.

Sıralamada yer alan diğer havayolları ise şunlar:

Katar Havayolları (KATAR)

ANA AllNippon (JAPONYA)

Emirates (BAE)

Japon Havayolları (JAPONYA)

TÜRK HAVAYOLLARI (TÜRKİYE)

Air France (FRANSA)

Cathay Pacific (HK ÇİN)

Kore Havayolları (GÜNEY KORE)

Doğu Asya ve Ortadoğu havayolları ağırlıklı listede Amerika ve Afrika kıtasından hiç havayolu bulunmazken, Avrupa’dan bir tek THY ve AirFrance’ınyer aldığı görülüyor.

ZENGİNLERİN GÖKYÜZÜ OTELİ: FIRST CLASS

Müşteri profiline uymadığı için THY en pahalı uçuş sınıfı olan First Class’ta hizmet vermiyor. Bu sınıfta yolcuya özel kabinler, çift kişilik yatak ve hatta özel duş ve WC imkânı bulunabiliyor.

Skytrax’in First Class sıralaması ise şu şekilde:

Singapur Havayolları

Air France

ANA AllNippon

Swiss International Havayolları

Emirates

Cathay Pacific Havayolları

Lufthansa

Japan Havayolları

British Airways

Kore Havayolları

BUSINESS CLASS’TA 11. SIRADAYIZ

İş amacıyla sık seyahat edenlerin kullandığı ve ekonomi sınıfına göre daha konforlu olan Business Class’ta memnuniyet sıralamasında THY 11. sırada yer alıyor.

İlk 10 havayolu ise şu şekilde:

Katar Havayolları

Singapur Havayolları

Emirates

ANA AllNippon

Delta Havayolları

Virgin Atlantic

Air France

Hainan Havayolları

Cathay Pacific Havayolları

Etihad Havayolları


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.