THY, ABD'li ortağıyla bakım yapacak...

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, 'uçaklara bakım, tamir ve onarım hizmetleri' sağlamak üzere ABD merkezli Goodrich Corporation'ın alt kuruluşu Goodrich Aerostructures ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
THY, ABD'li ortağıyla bakım yapacak...

500 milyon dolarlık sermaye ile kurulan 'Goodrich Turkish Technic Center' isimli ortaklıktan, yıllık 20 milyon dolarlık iş hacmi bekleniyor. Zaman'ın haberine göre, THY Teknik ile Goodrich Coorporation'ın, uçaklara bakım tamir ve onarım hizmetleri sağlamak üzere ortak girişim şirketi kurulmasına ilişkin sözleşme, THY Teknik'in İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki Genel Müdürlük binasında imzalandı.

 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 7 yılda gerçekleşen hızlı atılımlarla THY'nin dünyadaki yerini daha yukarılara çıkarmak için çaba gösterdiklerini ifade ederek, bu çerçevede Goodrcih ile THY Teknik arasında şirket kurulmasına yönelik protokolü imzaladıklarını ve böylece THY ailesindeki şirket sayısını sekize çıkardıklarını söyledi. İlk olarak motor bakım üzerine Sabiha Gökçen Havalimanı'nda faaliyet gösteren Pratt&Whitney şirketini kurduklarını dile getiren Topçu, "Sabiha Gökçen Havalimanı'nda THY Teknik'in yaklaşık 400 milyon dolarlık hangar ve diğer bakım tesislerinin inşaatı devam ediyor." dedi.

 

Goodrich Genel Müdürü Robert Gustafson da THY Teknik ile önemli bir ortaklık kurduklarını belirterek, ortaklığın iş hacmi bakımından çok büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi. Goodrich'in, yeni şirketle yurt dışında son 11 yılda 9'uncu tesisini kuracağını anlatan Gustafson, "Havayollarına ve büyük müşterilerimize mümkün oldukça onlara yakın olan merkezlerimizden onlara hizmet etmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

 

THY Teknik AŞ Genel Müdürü İsmail Demir ise, Goodrich gibi büyük bir şirketle bakım ve onarım alanında işbirliği yaparak THY Teknik'in uçak bakım-onarım sektöründeki iddiasını ispat etmiş olacağını söyledi. 500 milyon dolarlık sermaye ile kurulacak şirketin yüzde 60 Goodrich, yüzde 40 THY Teknik ortaklığı ile başlayacağına dikkat çeken Demir, ortaklıkla yılda yaklaşık 20 milyon dolarlık iş hacmi beklediklerini bildirdi. Demir, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yakınlarına kurulacak yeni tesis için yer seçim çalışmalarına devam edildiğini belirtti.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.