Thomas Cook’tan bu kez de indirim hamlesi...

Almanya'da rekabeti bozacağı gerekçesiyle eleştirilere hedef olan Thomas Cook, önümüzdeki kış sezonu fiyatlarında yüzde 2 indirim yaptığını açıkladı. Thomas Cook'tan bugün yapılan açıklamada, kısa süreli ve çok uzun olmayan turların fiyatlarında yüzde 2 indirim uygulanacağı belirtildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Thomas Cook’tan bu kez de indirim hamlesi...

İngiliz turizm devi Thomas Cook, Almanya'da faaliyet gösteren Türk şirketi Öger Tur'u 30 milyon euroya satın aldıktan hemen sonra, fiyatlarda rekabeti kızıştıracak bir hamle yaptı. Thomas Cook'tan bugün yapılan açıklamada, kısa süreli ve çok uzun olmayan turların fiyatlarında yüzde 2 indirim uygulanacağı belirtildi.

Alman tur şirketleri TUI ve Rewe kış sezonu tatil fiyatlarını küçük oranlarda artırmayı hedefliyorlardı. Şimdi ise bu şirketlerin nasıl bir tutum belirleyecekleri merakla bekleniyor. Thomas Cook fiyatları aşağıya çekerek, özellikle Almanya'da kaybettiği pazar payını yeniden ele geçirmeyi hedefliyor. 

İngiliz turizm devinin Almanya'daki yöneticisi Peter Frankhauser, bu ülkedeki büyüme stratejilerini açıklarken temkinli konuştu. Frankhauser, "Biz büyümek istiyoruz ama bunu yapmak için her şeyi göze almak gibi bir amacımız da yok. Geçtiğimiz yıllarda bilinçli olarak Almanya'da küçülmeyi seçtik. Şimdiki amacımız 'kontrolü bir şekilde savunmaya' geçmek" dedi.

 

YUNANİSTAN'DA FAYDASINI GÖRDÜ...

 

Yunanistan'daki kriz sonrası Akdeniz'e düzenledikleri turlara olan talepte düşüş yaşadıklarını belirten Frankhauser, Yunanistan'da fiyatların aşağı çekilmesiyle tur satışlarında yüzde 30 oranında artış gördüklerini belirtti. Vural Öger tarafından 1969 yılında kurulan ve Almanya’da özellikle Türkiye tatil paketleri alanında faaliyet gösteren tur operatörü Öger Tur, Thomas Cook tarafından satın alınmıştı.

 

REKABET KURULUNA TAKILABİLİR...

 

Toplam 21 ülkede 9.3 milyar sterlin satışı ve 22.1 milyon müşterisiyle faaliyet gösteren Thomas Cook, Öger Tur’un yüzde 100’ünü satın aldı. Thomas Cook, bu işlem için yıl sonu kapanışında belirlenecek olan nakit karşılığı ile son 12 aylık net borç ve benzeri borçlar toplamına dayanarak, yaklaşık 30 milyon euro ödemeyi planlıyor. Avrupa Komisyonu’ndan rekabet izninin çıkması halinde sürecin eylülde tamamlanması bekleniyor. (Hürriyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.