Thomas Cook, 5 otelini sattı...

Mali kriz içindeki Thomas Cook, en büyük destinasyonu İspanya’daki 5 otelini İspanyol otel zinciri Iberostar’a sattı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Thomas Cook, 5 otelini sattı...

İşletmesinin Thomas Cook’ta kalaca ğı bildirilen tesislerin satışından toplam 72.2 milyon euro gelir elde edileceği belirtildi. Avrupa seyahat pazarında mali krize giren ve geçtiğimiz haftalarda bankalarla kredi sorunları yaşayan Thomas Cook grubu, varlık satışına başlayacağını bildirmişti.

Grubun İspanya’n ın Mayorka bölgesinde mülkiyetini elinde bulundurduğu Hoteles y Clubs de Vacaciones (HCV) markasının 3 tesisi İspanyol otel zinciri Iberostar’ın Iberostar Hoteles Y Apartamentos (IBS) şirketine satıldı. Ayrıca grubun Endülüs bölgesinde elinde bulundurduğu iki otel ve bir golf tesisi de Iberostar’a devredildi. Satış sonrasında söz konusu tesislerin işletmelerinin Thomas Cook’ta kalacağı açıklandı.

Mayorka’daki Royal Cristina, Royal Cupido, Royal Playa de Palma ve Endülüs’teki Novo Sancti Petri das Royal Andalus, Andalucia Playa otelleri ile Novo Sancti Petri golf tesisinin Iberostar’a satışından Thomas Cook’un eline toplam 72 .2 milyon euro geçecek. Böylece grubun borcunda 94.6 Milyon Euro azalma olacağı belirtiliyor.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.