TGA’da bakandan habersiz kuş uçmaz

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından yaptırılan ve kamuoyunda büyük tepki gören Ben ‘aşılıyım, tadını çıkar’ filminin faturası, ajans çalışanı iki kişiye çıkarıldı. Bugüne kadar konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmayan TGA’da, uzun bir sessizliğin ardından Genel Müdür Yardımcısı Ertan Türkmen ve Pazarlama Müdürü Umut Kutlu, görevden alındı.

12/06/2021 21:26
TGA’da bakandan habersiz kuş uçmaz

Yaşanan gelişmeyi Turizm Meclisi TV’de değerlendiren turizm gazetecileri, TGA’nın kriz yönetimine ilişkin dikkat çekici tespitlerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, gazeteci Cüneyt Özdemir’e yaptığı açıklama ile sorumluluğu TGA yönetimindeki sektör temsilcilerine attığını belirten Turizm Güncel Yazı İşleri Müdürü Savaş Daş, “İki kişiyi görevden alıyor, fakat kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmıyor. Biz bunu kazara öğreniyoruz. Burada imaj düzeltmeye dair bir şey de görünmüyor” dedi.

Savaş Daş: Bakanlık kriz yönetemiyor, sorumluluk almaktan kaçınıyor

Bakanlığın kriz yönetmekte başarısız olduğunu ileri süren Savaş Daş, bu tür konularda kamuoyunu aydınlatmayan Bakanlığın sorumluluk almaktan kaçınan bir politika izlediğine dikkat çekti.

Yılmaz Keleş: Hatanın itirafı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iletişim sorunu yaşadığını ileri süren Turizm Ajansı Yazarı Yılmaz Keleş, “Bugüne kadar yapılan reklam filminin hatalı olduğuna dair hiçbir açıklama yapılmadı. İki kişinin görevden alınmış olması da hatanın kabul edildiği anlamına gelir” diye konuştu. 

Hasan Arslan: TGA’da bakandan habersiz kuş uçmaz

Tanıtım filminin yayına girdiği süreçte TGA’nın yönetiminden çok sayıda kişiyle görüştüğünü anlatan Turizm Aktüel Yayın Yönetmeni Hasan Arslan, “Hiç kimsenin haberi yoktu. Fakat TGA’da bakanın haberi olmadan kuş uçmaz. Her şeye bakan olur verir, bakan onay verir. Burada birileri yalan söylüyor. İki turizm çalışanın kurban seçilmesini büyük bir skandal olarak görüyorum” dedi.

Türkiye’nin tanıtımda başarısız olduğunu ifade eden Hasan Arslan, “Tanıtımda bir Mısır kadar bile olamadık” diyerek tepkisini gösterdi.

“Tanıtım Genel Müdürlüğü’nün kenara itilmesi hata”

Bakanlık bünyesindeki Tanıtma Genel Müdürlüğü’nde uzun yıllarda oluşan tecrübe ve birikimin TGA’nın kurulmasıyla kenara itildiğini savunan Yılmaz Keleş, “Yeniymiş gibi söylenen her şeyin Tanıtım Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları içinde olduğunu görürsünüz. Tanıtım faaliyetlerinde devamsızlık ve köksüzlük var. Yaşanan sıkıntılarda bunun da payı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“TGA’nın normal bir sezonda ne yapıp yapamayacağına bakmamız lazım”

Turizm Geliştirme ve Tanıtım Ajansı’nın büyük hayallerle kurulduğunu, yaşanan krizler ve pandemi nedeniyle tam anlamıyla işlevinin test edilemediğini söyleyen Savaş Daş, “Normal bir sezonda turizme ne katacağını görüp ondan sonra eleştiri getirelim. Olaylara yaklaşımı krizi yönetişi ve bakan merkezli oluşuyla belli sorunları olduğu gözüküyor. Fakat bu model Türkiye turizmini bir yerlere de taşıyabilir, bekleyip göreceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.