Termal turizmde bayram hareketliliği...

Afyonkarahisar'daki termal otellerde, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi doluluk oranının yüzde 100'lere ulaştığı açıklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Termal turizmde bayram hareketliliği...

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, "Dini ve milli bayramlarda, termal tesislerde yer bulmak zor" dedi. Türkiye'nin dünya standartlarında yatak kapasitesi en fazla olan termal tesisleri, Afyonkarahisar'da bulunduğunu vurgulayan Acar, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'da termal tesislerin tarihi eski. Termal tesisler binlerce yıl öncesinden keşfedildi ve kullanıldı. Bölgedeki tesislerin doluluk oranının yüksek olmasının başlıca nedenlerinde biri Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı termal tesislerinin olmasıdır. Afyonkarahisar'daki termal sular, mineral yönden zengin. Şifa özelliği dünya standartlarının 5-6 kat üzerinde bulunuyor. Kavşak noktasında bulunması ve ulaşım kolaylığı açısından Afyonkarahisar'daki tesisler fazla tercih ediliyor."

Afyonkarahisar'daki bir otelin genel müdürü Ümit Uysal da bayrama sayılı günler kala yüzde 100 doluluk oranına yaklaştıklarını belirterek, "Bayrama özel 7'den 70'e herkes için çeşitli eğlence programlarımız var" dedi. Başka bir otelin Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Burcu Elçi Nohutlu ise her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram öncesi rezervasyonların devam ettiğini kaydetti.

Bayram süresince özel programlar olduğunu ifade eden Nohutlu, "10 Ağustos bayramın üçüncü günü gala gecemiz var. Sanatçı Yılmaz Morgül sahne alacak. Animasyon gösterisi olacak. Gelen misafirler için termal ve tatil bir arada olacak" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.