Tatili zehir eden tur şirketine tazminat...

Yargıtay, tur firmasının hatası sonucu tatilleri sıkıntılı geçen çiftin, kişilik haklarının zarar gördüğü gerekçesiyle firma yetkilisinin manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tatili zehir eden tur şirketine tazminat...

Antalyalı bir çift, tatillerini Güney Afrika’nın üç başkentinden biri olan Cape Town’da geçirmek için bir tur şirketiyle anlaştı. Tatile hava yoluyla gitmeyi talep eden çifte, “vizeye gerek yok’’ denildi. Ancak çift, vizeleri olmadığı için önce havalimanında 8 saat bekledi. Sonraysa 3 aktarma ve 10 saat yolculuk yapmak zorunda kalıp, otellerine 1 gün gecikmeli giriş yaptı. Tatil dönüşü de çiftin çilesi bitmedi. Valizlerini Paris’te kaybeden çift, valizlerinin bulunması için İstanbul’da 2 gece konaklamak zorunda kaldı. Antalya’daki evlerine, valizleri bulunmuş ancak birtakım eşyaları çalışmış olarak döndü.

MANEVİ TAZMİNATA HÜKMETTİ...

Tatilleri zehir olan çift, 16 bini maddi, 15 bini manevi olmak üzere tur firması yetkilisi aleyhine toplam 31 bin liralık tazminat davası açtı. Davayı görüşen Antalya Tüketici Mahkemesi, davayı tur firması yetkilisi aleyhine değil, şirkete yöneltilebileceği gerekçesiyle reddetti. Temyize giden ve Yargıtay 13. Hukuk Mahkemesi’nce görüşülen davada daire, tarafların sosyal ve ekonomik durumları incelenerek, davacı çift lehine, olayın oluşuna uygun ve makul bir miktar manevi tazminata hükmedilmesine karar vererek, yerel mahkeme kararını bozdu. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.