Tatilde Türkiye mi, Yunanistan mı?”

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, tatil yapmak isteyen çocuklu aileler için Türkiye ile Yunanistan’ı tatil hedefi olarak kıyasladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tatilde Türkiye mi, Yunanistan mı?”

Fiyatlar

Gazeteye göre iki ülke arasında hem rezervasyon hem de tatil esnasında harcanacak ekstraların fiyatlarında göze çarpan bir fark yok. Yunanistan ekonomik darboğazda ve fiyatlar düştü ancak Türkiye’de zaten düşükken hafif bir artış yaşandı.

Ancak Türkiye’nin buradaki avantajı ise, ülkenin krizde olmaması. Yani altyapıya, yeni ve modern tesislere ve eski tesislerin yenilenmesine büyük paralar harcanıyor. Yunanistan’da ise kriz sonucu tasarruf tedbirleri devam ediyor ve bu durum konaklama tesislerinin durumuna yansıyor.

Sonuç:

Sonuç olarak iki ülke arasında fiyatlar nerdeyse aynı seviyede olsa bile, Türkiye’deki tesisler aynı fiyata daha yüksek konfor ve kalite sunuyor. 

Yemekler

Yunanistan’ın sunduğu peynirli salata, feta, pulpo gibi yiyecekler ve Ouzo gibi içecekler, aynı lezzet ve fiyatta Almanya’da herhangi bir lokantada bulunabilir. Yiyecekler lezzetli olsa da, tipik Yunan kültürünü yansıtıyor.

Türkiye’de ise Almanya’da da bulunabilecek tipik Türk yemeklerinin yanı sıra, Hint, Arap ve Pers yemek kültürlerinin yansımalarını bulmak da mümkün: Fırında kabakçiçeği, dolmalar, gözlemeler…

Sonuç:

Türkiye evrensel mutfağı ile bir adım öne çıkıyor: Burada 2 hafta kalsanız dahi, damağınızın canı sıkılmayacaktır.

Kültür

Türkiye’de 9 tane Unesco Dünya Kültürel Mirası listesine girmiş değerler varken, bu sayı Yunanistan’da 17. Yunanistan’da nerdeyse her ada ve koyda ziyarete değer tarihi eserler bulunurken, Türkiye’de haritaya bakmak lazım.

Uzun yolculuğu göze alırsanız, Truva, Pamukkale veya Kapadokya gibi dünyaca ünlü yerleri görmeniz mümkün.

Sonuç:

Ailenizle tatile çıktıysanız ve uzun yolculukları tercih etmeyip yine kültürel değerleri ziyaret etmek istiyorsanız, Yunanistan sizi daha az yoracaktır.

Çocuklar için

Yunanistan’da kültür, spor ve doğa turizmi birbirine çok yakın yerlerde bulunurken, Türkiye’de haritaya bakmanız gerekir.

Ancak Türkiye’deki Herşey Dahil tesisler ve her otelde bulunan çocuk program ve bakıcıları, Türkiye’yi çocuklu aileler için tercihli hale getiriyor.

Sonuç:

Türkiye’Nin çok daha geniş Herşey Dahil seçenekleri, modern tesislerdeki aquapark ve çocuk eğlence imkanları, Yunanistan’dan daha cazip görünüyor.

Her iki ülke için de en önemlisi, erken rezervasyon

Bild gazetesine göre her iki ülke de benzerlikler gösteriyor ve gerisi zevk ve tercihe göre tatilciye kalmış. Ancak her iki ülke ancak erken rezervasyon yapıldığı takdirde Tunus, Balkan ülkeleri ve Mısır ile kıyaslandığında avantajlı hale geliyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.