Tatilde alışverişsiz duramadık...

Anadolu’daki ciro ve AVM'lerdeki ziyaretçi sayılarındaki artışın en önemli nedenlerinden biri, büyük şehirlerden tatil yörelerine doğru olan akış.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tatilde alışverişsiz duramadık...

İnternet kullanan 10 kişiden yaklaşık 2’sinin alışverişini sanal ortamda yapmayı tercih etmesiyle e-ticaret 2010 yılının ilk 7 ayında 8.5 milyar TL’ye dayandı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, yerli ve yabancı kartların yurtiçi kullanımıyla eticaret ilk 7 ayda geçen yılın aynı dönemine göre % 51.4 artarak 5.5 milyar TL’den 8.5 milyar TL’ye yükselerek, bir önceki aya göre % 32, bir önceki yılın aynı ayına göre ise % 39 artış yaşandı. Geçen yılın ilk 7 ayında 10.5 milyar TL olan tüketicinin mektup, telefon ve internet üzerinden yaptığı işlem tutarı % 31 artarak yılın ilk 7 ayında 13.7 milyar TL’ye ulaştı.

 

TATİL, MÜŞTERİYİ ANADOLU'YA YÖNELTTİ...

Alışveriş Merkezleri (AVM) temmuz ayı ciro endeksi, geçen yılın temmuz ayına göre %10 arttı. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından oluşturulan AVM Endeksi’nin temmuz ayı verilerine göre Anadolu’da ise temmuz ciroları, geçen yılın aynı dönemine göre % 16 arttı. Anadolu müşterisi, bir önceki yıla göre % 11 daha fazla ziyaret gerçekleştirdi. Sonuçları değerlendiren AYD Başkanı Hakan Kodal, “Anadolu’daki ciro ve ziyaretçi sayılarındaki artışın en önemli nedenlerinden biri olarak büyük şehirlerden tatil yörelerine doğru akışı görüyoruz” dedi. (HT) 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.