Tatil için üste para ödeyen ülkeler

Koronavirüs ülkelerin turizm gelirlerini büyük ölçüde düşen ülkeler, turist çekebilmek için ilginç kampanyalar başlattı.

03/06/2020 19:15
Tatil için üste para ödeyen ülkeler

Bu kampanyalar kapsamında seyahat masraflarınızı, konaklama masraflarınızı ve hatta misafirlerine ödeme yapmayı taahhüt eden ülkeler, turizmi uyandırmayı hedefliyor. İzole tatilin revaçta olduğu bu günlerde koronavirüs tehlikesinden uzak bir tatil yapmak isteyen tatilciler, karavan, yat ve villa gibi konaklama tercihlerine yoğun ilgi gösteriyor.

İzmir Karaburun'da Asna çifti'nin işlettiği "karavan otel" de izole tatil için en çok rezervasyon alan yerlerden biri oldu. Çift, geçen yıla göre 3-4 kat daha fazla talep olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs ülkelerin turizm gelirlerinde önemli bir kayıp oldu. Yaklaşık 3 ay boyunca hiç bir turizm faaliyetinin gerçekleşmediği ülkeler, bahar dönemini turistsiz geçirirken yaz dönemi için de çalışmalara başladı.

Yaz döneminde azalan rağbeti artırmak, yeniden turist çekmek için harekete geçen pek çok ülke, ziyaretçileri için fırsat kampanyaları yapmayı planlıyor. "Neredeyse ücretsiz" denilecek kadar uygun fiyatlara tatil verecek olan ülkeler, ziyaretçilerini adeta el üstünde tutacak.

İşte Koronavirüs sonrası normalleşme döneminde tatil fırsatı sunan ülkeler:

JAPONYA

Japonya hükümeti, Kovid-19 salgınının etkilediği turizm sektörünü canlandırmak için ülke içinde tatile çıkacaklara günlük 20 bin yen (185 dolar) değerinde finansal destek sağlamayı planlıyor. Japon hükümetinin başlattığı "Seyahate Çık" kampanyası ile turizmin canlandırılması hedefleniyor.

Kyodo ajansının haberine göre Temmuz sonu gibi başlatılması planlanan 1,35 trilyon yen (12,5 milyar dolar) hacmindeki proje, Japon turizm acentelerinden ya da geleneksel ‘ryokan’ otellerinden yapılacak seyahat rezervasyonlarını kapsayacak. 

İTALYA

İtalya'nın ünlü tatil adası Sicilya'da bölge yönetimi,Koronavirüs salgını sonrasında turistleri geri getirmek için büyük bir turizm kampanyası başlatacak. Ada yönetimi, ziyaretçilerin uçak bilet ücretlerinin yarısını ve otel masraflarının ise üçte birini karşılamayı planlıyor.

Sınırlar açıldığında hükümet turistleri teşvik etmek için, yaklaşık 50 milyon Euro'luk bir bütçe kullanarak, turistlere turizm ofislerinden kültürel noktaları gezmek için ücretsiz bilet verilmesini sağlayacak.

YUNANİSTAN

Yunanistan da turizmi yeniden canlandırmak adına kampanya başlatan ülkeler arasında.

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, 1 Temmuz'dan itibaren yaygın olarak başlaması beklenen uçuşlar sonrası ülkeye gelen ziyaretçilere Kovid-19 testi yapmayacağını ve karantina uygulamayacağını açıkladı. Theoharis, ancak Sağlık Bakanlığı yetkililerinin gerekli gördükleri yerlerde test yapabileceklerini söyledi.

BULGARİSTAN

Bulgaristan'da seyahat gelirlerini artırabilmek için deniz turizmini kullanmayı hedefliyor. Ülkedeki bazı plajlarda girişlerin yanı sıra şezlong ve şemsiye gibi imkânların ücretsiz olarak ziyaretçilere sunulması planlanıyor.

MEKSİKA

Meksika, ülkenin en güzel tatil destinasyonlarından biri olan Canun ile turizmi canlandırmayı planlıyor. Koronavirüs sonrası için Cancun’daki tatil köylerini turistlere ücretsiz sunmayı hedefleyen Meksika, yeni sezonda ziyaretçilere ‘Cancun'a Gel 2×1’ teklifini yapacak.

Cancun Oteller Birliği her iki ücretli gece için iki ücretsiz gece hediye edilmesi üzerinde çalışmalar yaparken, uçak biletlerinde de indirim yapılması planlanıyor.

BAĞIŞIKLIK PASAPORTU

Öte yandan Karantinayı rahatlatmak ve insanların iş ya da tatil için tekrar seyahatine izin verilmeye başlanacakken, birçok ülke ‘Bağışıklık Pasaportu’ hakkında da konuşmaya başladı. Yunanistan, Balear Adaları ve Sardinya gibi Avrupa’nın bazı popüler destinasyonlarındaki resmi yetkililer, turistlerin güvenli bir şekilde giriş yapmalarına olanak tanıyan antikor bazlı pasaportlar hakkında açıkça tartışıyorlar.

Şili, Almanya ve İngiltere, bu pasaportu kullanacaklarını ilan eden ülkelerden yalnızca bir kaçı. Ayrıca eğer virüssüz günlere dönerse, Yeni Zelanda’nın da ülkeye girecek kişilerden ya bu belgeyi isteyeceği ya da 14 günlük karantina sürecine uymalarını talep edeceği söyleniyor. (Haber 7)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.