Tatil için en güvenli ülkeler hangileri?

Tatil tavsiyeleri şirketi Which? gezilebilecek en güvenli ülkelerin listesini hazırladı. Danışmanlık firması STC'nin verileriyle hazırlanan listede ülkeler doğal afet, ölümlü trafik kazası, cinayet oranı, terör, sağlık sistemi ve kadınların güvenliği yönlerinden değerlendirildi.

26/03/2023 22:10
Tatil için en güvenli ülkeler hangileri?

Which? listeyle ilgili açıklamasında İsviçre'nin siyasi istikrar, iyi sağlık hizmeti (93,5), düşük cinayet oranı (0,6) ve trafik kazasında az ölümle (3,3) dikkat çektiğini bildirdi. İlk 10 sırayı Avrupa ülkelerinin domine ettiği listede İsviçre'yi İzlanda, Norveç ve Portekiz takip etti.

Burada Avrupa kıtası dışından sadece Yeni Zelanda ve Singapur yer aldı. Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Birleşik Krallık merkezli şirket, Türkiye'de doğal afet riski puanının 5,2 olduğunu ancak bunun, 6 Şubat depremlerinden önce hesaplandığını bildirdi. Daha riskli Japonya'nın puanı 12,99 olarak belirlendi.

Türkiye'nin trafik kazasında ölüm oranı 100 bin kişide 8,9

Türkiye'nin trafik kazasında ölüm oranı 100 bin kişide 8,9 oldu. Cinayet oranı 100 bin kişide 2,4 şeklinde belirlenirken terör riski için "kuvvetle muhtemel" değerlendirmesi yapıldı. Sağlık hizmetleri 69,2 puan, kadınların güvenliği oranı 2,2 oldu. Toplamda İsviçre'nin güvenlik puanı 0,95 olurken Türkiye 0,57'de kaldı.

Which? depremden sonra Türkiye'de tatil yapmakta tereddüt edenler için 22 Şubat'ta bir yazı yayımlamıştı. Yazıda, depremden etkilenen 10 ilde olağanüstü hal ilan edildiği, İstanbul, Antalya, Bodrum ve Marmaris gibi tatil yerlerinin ziyaret edilebileceği belirtilmişti.

İşte tatil için güvenli ülkelerin listesi:

En güvenli 20 ülke

İsviçre

İzlanda

Norveç

Portekiz

Slovenya

Finlandiya

Yeni Zelanda

Danimarka

Singapur

Avusturya

Almanya

İsveç

Avustralya

Kanada

İspanya

Belçika

Çekya

Hollanda

İtalya

Fransa

En tekinsiz 20 ülke

Jamaika

Brezilya

 Güney Afrika

Filipinler

Meksika

Kenya

Gambiya

Tayland

Mısır

Peru

Hindistan

Türkiye

Kosta Rika

Yeşil Burun Adaları

Vietnam

Tunus

Sri Lanka

Ürdün

Bosna Hersek

Bahamalar

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.