Tatil beldelerinde çalışanlara oy izni verilmiyor mu?

CHP’li Umut Oran, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin olarak tatil bölgelerinde çalışan yurttaşların oy kullanma izni alamadığını söyledi.

21/06/2019 10:55
Tatil beldelerinde çalışanlara oy izni verilmiyor mu?

Oran, “Özellikle güneyde, turistik yerlerde çalışan İstanbul seçmeninin 23 Haziran’da oy kullanmaya gelmesinin bazı yerlerde engellendiğini duyuyorum” dedi. İstanbul 3.bölgede seçim çalışması için sahaya inen Oran, duyduğu şikayetleri ve izlenimlerini aktardı. Seçime katılımı önemsediğini ifade eden Oran, görüştüğü işçilerin oy kullanmak için İstanbul’a gelmesinin engellendiğine dair duyumlar aldıklarını belirtti.

CHP’li Umut Oran, İstanbul’da yenilenecek seçim için işçi ve işveren aktörleriyle bir araya geldi. Oda Tv’nin haberine göre Oran’ın açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

İstanbul seçmeninin 23 Haziran’da oy kullanmaya gelmesinin engellendiğini duyuyorum

“Katılım bu seçimin en önemli konusu olacak. 1.7 milyon kişinin tam listesinin AKP’nin elinde olduğu, insanları rahatsız etmelerinden belli oluyor. 29 Mart’ta İstanbul’da yüzde 84 olarak gerçekleşen seçime katılma oranının artırılamayacağına dair kaygılarım var. Çünkü özellikle güneyde, turistik yerlerde çalışan İstanbul seçmeninin 23 Haziran’da oy kullanmaya gelmesinin bazı yerlerde engellendiğini duyuyorum.

Bodrum’da sadece bir lokantada 15 çalışanın bu şekilde İstanbul seçmeni olduğu ama oy kullanmaya gelemeyeceği şikayeti bana ulaştırıldı. Bana ulaşanların sorunlarını ben belediye başkanlarımıza da iletiyorum ancak özellikle Akdeniz ve Ege’deki belediye başkanlarımızın bu konuda ayrıca duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyorum.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.