Tatil artık yalnızca tatil demek değil

Bugünün tatilcisi konaklayacağı mekandan fazlasını istiyor. Yeni kuşaklar, gittikleri destinasyon ile samimi bir iletişim kurmayı arzu ediyorlar.

05/11/2018 20:48
Tatil artık yalnızca tatil demek değil

Nancy Huang’ın makalesinden çeviren: Adil Gürkan

Seyahat doğal olarak destinasyonlar ile ilgilidir. Bugün otelcilik işletmeleri için konuklarına yüksek kalitede yerel sunumlar yapmak hayati önemdedir.

Geçmiş yıllarda oteller, daha otantik ve bütünselliği olan deneyimler sunmaya zorlanıyorlardı. Bunun nedeni de muhtemelen millenial kuşağın tercihleri ve sosyal medya çağının patlamasıdır.

Bugünün tatilcisi sadece konaklayacağı bir mekandan fazlasını istiyor. Yeni kuşaklar, gittikleri destinasyon ile samimi bir iletişim kurmayı arzu ediyorlar. Oteller bu beklentiyi nasıl karşılayabilir? Elbette yerel ürünleri ve etkinlikleri, sunumları ve servisleri ile bütünleştirerek.

Yerel ürünleri sisteme dahil etmek

Çiftlikten masaya tarzı yemekler uzun zamandır giderek artan bir ilgi çekmeye başladı ve oteller bu nedenle, yiyecek ve içecek sunumlarında, sürdürülebilir, çevre dostu pratikleri benimsemeye başladılar. Seyahatçiler yerel mutfağı tatmak için çok istekliler. Eğer yemeklerin malzemesi yakın çiftliklerden ya da otelin kendi bahçesinden geliyor ise, o zaman daha da mutlu oluyorlar.

Bu yeni trendi sadece küçük butik oteller değil, büyük zincirler de benimsiyorlar. Dev gruplar özellikle iş seyahati yapan konuklarını akıllıca oluşturulmuş mutfak jestleri ile cezbetmek için çabalıyorlar. Örneğin Hyatt bütün Dünyadaki otellerinin restoranlarında menülere en az beş tane yerel yemek konulmasını istiyor. Keza, eğer yakınlarda bir bira fabrikası ya da şarap üretim noktası var ise, buralardan da ürünleri menüsüne dahil ediyor.

Provenance Otelleri özellikle harika bir iş çıkartıyor

Provenance Otelleri özellikle harika bir iş çıkartıyor. Konuklarına oteldeki konaklama deneyimlerine dahil yerel bir hikaye sunuyorlar. Her bir oteli eşsiz bir yerel tema ile tasarlamanın ötesinde, yerel sanatı da dekorasyonlarında kullanıyorlar. İnsanlar, bu grubun otellerinde yerel ürünlerin bilgisinin sunulduğu bir liste de bulabiliyorlar.

Böylece yakın çevrelerdeki iş dünyasından haberleri oluyor. Portland’daki Lucia Otel konuklarına sunduğu balı çatıdaki kendi kovanlarından tedarik ediyor. Restoranında bölgede taş değirmenden elde edilmiş zeytinyağını ve manuel olarak üretilmiş tuzu servis ediyor

Yerel aktiviteler düzenlemek

Yerel ürünlere ilave olarak, oteller konukları için benzersiz ve kataloglarda bulunmayan etkinlikler düzenleyebilirler. Bu etkinliklere katılmak konukların gerçek bir destinasyon ziyareti deneyimi yaşamalarını sağlar. Örneğin Airbnb artık konuklarına buna benzer bir ürün sunmaya başladı: Deneyimler. Evlerini kiraya verenlerin sistemi ile yerel girişimciler özel turlarını satabiliyorlar.

Konuklar şehir turları, yiyecek ve içecek tadımları, dağ yürüyüşleri ve bisiklet turları gibi deneyimleri satın alabilirler. Ama öncelikle Airbnb sitesinden bir rezervasyon yaptırmış olmak gerekiyor. Bu deneyimler şimdilik San Fransisco ve Paris’te uygulanıyor. Ama Airbnb bu uygulamada başarılı olursa, elbette dünyaya açılabilir.

Yeni bir hostel türünün parçası Generator Hostelleri

Yeni bir hostel türünün bir parçası olan Generator Hostelleri Avrupa’nın sekiz şehrinde kendi etkinliklerini sunuyor. Konuklar Barcelona’da tapas turlarına katılabilir, Paris’te petanque oynayabilir, Dublin’de özel viski tadımı yapabilirler. Her bir ileri tasarım ‘pansiyon’ kendi bölgesinin kültürünü ve tarihini yansıtır. Örneğin Berlin’in gözde semti Mitte’de bulunan hostel bölgenin yükselen sanatsal çevresini destekler.

Generator grubu konuklarına yüksek kalitede içeriği olan kapsamlı rehberler sunar. Bu rehberler her bir Pazar için ayrı ayrı hazırlanır. Konukların yerel topluluklarla buluşması için fırsatlar yaratır.

Size özel sunumları yaratmak

Yerel deneyimler ile otelinizin sunumlarını, paketlerini, amenitileri bütünleştirmek için kafa patlatırken geniş bir ilgi alanını baz almayı ihmal etmeyin. Yerel ürünler ve yiyecekler her zaman için iyi bir başlangıç adımı olur. Temin etmek ve sunmak da bir o kadar kolaydır.

Evet, yüksek kalitede yerel ürünler benzerlerine göre biraz daha pahalı olabilir, ama eşsiz bir deneyim yaşatmak için de en uygun seçenekler bunlardır. Kaldı ki, nakliye giderleri de emsallerine göre daha düşüktür. Bu ürünleri otellerinizin hediyelik eşya mağazalarında satabilirsiniz. Tuvalet malzemelerini küçük paketler halinde hediye edebilirsiniz. Odalara minik snackler koyabilirsiniz.

Yerel deneyimler hazırlama noktasında dikkat edilmesi gereken ayrıntılar

Yerel deneyimler hazırlama noktasında dikkat edilmesi gereken ayrıntılar vardır. Bu servisleri hazırlarken konuklarınızın bu destinasyonu tıpkı yerel halk gibi deneyimlemelerine dikkat etmelisiniz. Örneğin, çok tipik, rehberli bir şehir turu yerine bir koşu, tırmanma ya da bisiklet turu düzenleyebilir ve insanları az bilinen parklara, yürüyüş yollarına götürebilirsiniz.

Otelinizin konuklarının yerel halk ile buluşacağı ve etkileşim içinde olacağı sosyal deneyler hazırlayabilirsiniz. Örneğin Generator Hostelleri sık sık yerel DJ’lerin, sanatçıların ve müzisyenlerin katıldığı sanat ve müzik organizasyonlarına ev sahipliği yapar. New York’ta Roger Smith otelde yerel sanatı sergiler.

Sosyal medya fenomenlerini de işin içine katmayı unutmayın

Sanat sohbetleri düzenler ve bu sohbetlere bölge halkının ve konukların aktif katılımını sağlar. Yerel halk ile konuklarınızı bir araya getirirken bölgenin sosyal medya fenomenlerini de işin içine katmayı unutmayın. Onların sosyal medya paylaşımları markanız için ayrı bir PR ve tanıtım fırsatı olacaktır.

Unutmayın, her destinasyon benzersizdir. Bu nedenle tesisinizin komşu topluluklarının ve onların sunacağı her şeyin avantajını değerlendirin. Özellikle de bölgenin tarihini ve kültürünü çok iyi araştırın. Bu araştırma sonuçlarını konuklarınız ile paylaşmak için de yaratıcı metotlar bulun.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.