Tarkanlı Troyalı kültür yılı başlıyor

Türkiye ile Rusya’yı birbirine biraz daha yaklaştıracak adımlardan biri ise, önümüzdeki günlerde atılacak. Türkiye-Rusya Kültür Yılı 8 Nisan’da başlıyor.

17/03/2019 20:27
Tarkanlı Troyalı kültür yılı başlıyor

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk'ün 2019 Türkiye-Rusya Kültür Yılı etkinlikleriyle ilgili kaleme aldığı yazının bir bölümü şöyle:

İki ülkenin devlet başkanları Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan, Bolşoy’da Troya Operası ile bu yılın açılışını yapacak. Bir yıl boyunca da, iki ülke halkının kültürel olarak birbirini daha yakından tanıması için çeşitli etkinlikler gerçekleşecek. Bu etkinlikler arasında iki Tarkan konseri var. Bu ülkede çok sevilen Tarkan, 11 Mayıs’ta Kazan’da 14 Mayıs’ta ise Moskova’da konser verecek.

Tarkan’lı kültür yılı başlıyor

Bu yılın hazırlıklarında etkin rol üstlenen DEİK’in Türk-Rus İş Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, yardımcısı ise 25 yıldır Rusya’da yaşayan Ali Galip Savaşır. Kültür yılına ilişkin hazırlıkları Savaşır’a sordum.

“Rusya’nın ABD, AB yaptırımları kaynaklı yaşadığı ekonomik kriz devam ediyor. Türkiye ile ilişkiler anlamında ise her geçen gün olumlu yönde düzelme var. Ancak kritik eşik hâlâ S400 ve Suriye” diyen Savaşır, kültür yılının bu gelişime katkı sağlayacağı görüşünde.

Gündem vizeler

Türkiye ile Rusya arasındaki en önemli sorunlardan biri bilindiği üzere vize. Uzun zamandır vizelerin kalkması için görüşmeler yapılıyor. Savaşır, “Vize sürekli gündemde, alt düzey heyet çalışmaları sürekli devam ediyor, konu tamamen iki lider arasındaki görüşmelere kaldı” diyor.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/jale-ozgenturk/tarkanli-kultur-yili-basliyor-41151780

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.