Tarihi Yarımada koruma altına alındı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Tarihi Yarımada'yı koruyacak nazım imar planını oy birliğiyle kabul etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tarihi Yarımada koruma altına alındı...
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca 1995 yılında SİT alanı ilan edilen Tarihi Yarımada'nın korunmasına ilişkin hazırlanan nazım imar planı, 2005 yılında mahkemece iptal edildi. Bunun üzerine yeniden hazırlanan Tarihi Yarımada Koruma Planı, 2010 yılında onaylanmak üzere Koruma Kuruluna gönderildi. Yeni plana ilişkin değerlendirmelerini tamamlayan Koruma Kurulu, planı onaylayarak düzeltmeleriyle birlikte belediye meclisine gönderdi.
Koruma Kurulu, yaptığı düzenlemelerde, Tarihi Yarımada'daki birinci derece tarihi eser niteliği taşıyan bazı yapıların yakınındaki otopark projelerini iptal etti. Yerebatan Sarnıcı'nın çevresindeki yapılaşmanın kısıtlandığı dikkat çekti. Tarihi yapıların etrafındaki yeşil alanların, planlara işlenerek tescilli yapıların korunacağı bildirildi.
Bu planın ele alındığı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 3 birleşiminde konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Ergun Turan, bu planın çok uzun yıllar belediyenin gündeminde olduğunu belirterek, “1/5000 ölçekli plan. Planlama ofisinde uzun çalışmalar yapıldı. Bu plan daha önce meclisimizden geçmiş, Koruma Kuruluna gitmişti. Şu anda kurulun onayı da alınarak yeniden meclisimize geldi. İstanbul için çok önemli bir plan. Bu dönemde alınan en önemli kararlardan birisi” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.