Tarihi kültürü ve turizm değerleriyle Moldova...

Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi’nin Kasım 2011 etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve ‘öğrencilerimizin ülkeleri’ başlığı altında gerçekleştirilen etkinliklerin sekizincisi gerçekleştirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tarihi kültürü ve turizm değerleriyle Moldova...
Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğrencilerinin ülkelerini tanıttığı etkinliklerin sekizincisi gerçekleştirildi. 29 Kasım 2011 tarihinde Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi’nin Odunpazarı’ndaki binasında gerçekleştirilen etkinlikte, lisans öğrencisi Nadejda IANDULSKAIA, ülkesi Moldova’yı tanıttı.

Nadejda IANDULSKAIA, Dinyester ve Prut ırmakları arasında kalan Moldova topraklarının çok verimli olduğunu, ülke ekonomisinde önemli bir yeri bulunan şarabın ihracatından elde edilen gelirin, ülkenin toplam ihracat gelirinin neredeyse yarısını oluşturduğu belirtti. Moldova’nın, dünyadaki en büyük yeraltı şarap mahzeni unvanını elinde bulunduran ve yaklaşık 250 km’lik galerilerden oluşan Mileştii Mici ve 100 km’lik labirentlerden oluşan Cricova şarap mahzenlerine sahip olduğu ifade eden Nadejda IANDULSKAIA, Mileştii Mici şarap mahzeninin Ağustos 2005'te “Dünya'da En Büyük Kaliteli Şarap Koleksiyonu” kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini söyledi. 

Moldova’nın iki özerk bölgesi olan Transdinyester ve Türk kökenli Gagavuzların yaşadığı Gagavuzya hakkında da bilgi veren Nadejda IANDULSKAIA, ülkenin yemek kültürü, yöresel giysileri, dansları ve bayramlarının tanıtıldığı etkinlikte, öğrencilere ülke kültüründen örnekler de sundu.
Anadolu Üniversitesi Turizm Araştırma ve Uygulama Birimi’nin Kasım 2010’dan beri devam eden “Öğrencilerimizin Ülkeleri” etkinliği kapsamında Uganda, Kırgızistan, İran, Tataristan ve Romanya’nın da tanıtıldığı ve bu etkinliklerin her ay düzenli olarak devam edeceği bildirildi.
 




Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.