Tarihe tekno-müze devrimi
Kültür Bakanlığı’na bağlı müzeler yenileniyor. Ziyaretçilerin algılarına hitap etmeyi hedefleyen Bakanlık; müzeleri interaktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi dijital teknolojilerle modernize ediyor.

DEĞİŞİMİN REHBERİ DİJİTAL
İnteraktif müze anlayışını yerleştirmek isteyen Bakanlık, 16 müzeyi elden geçiriyor. En çok üzerinde durulan konu ise ziyaretçilerin algısına hitap etme. Bakanlık teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıyor. Tanıtım ve bilgilendirme amaçlı interaktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi teknolojiler kullanılarak yenilenen müzeler, çağdaş müzecilik anlayışına uygun hale getiriliyor.
TOPKAPI DA YENİLENİYOR
2014’te yeni haliyle açılması planlanan müzeler şöyle: Aksaray Müzesi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Bartın Amasra Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi Mutfaklar ve Koğuşlar Bölümü, İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi, İstanbul Yıldız Sarayı Devlet Kabul Salonu ve Saray Müze, İzmir Efes Müzesi.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: