Tarih bilmecesi... Soçi-Trabzon feribot seferlerinde netlik yok

Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki en popüler tatil beldelerinden Soçi’den Trabzon’a feribot seferlerinin henüz netlik kazanmadığı açıklandı.

04/04/2023 12:56
Tarih bilmecesi... Soçi-Trabzon feribot seferlerinde netlik yok

RBK’ya konuşan Soçi Limanı CEO’su Yury Vladimirov, Trabzon ile yeni feribot seferlerinin başlatılması için görüşmelerin halen sürdüğünü vurgularken, “Müzakereler sürüyor. Trabzon’daki konsolos yardımcımızla görüşüyoruz. Ancak seferlerin kesin olarak başlatılacağı ve 1 Mayıs’ta ilk feribotun yola çıkacağını söylemek zor. Çünkü böyle bir bilgi mevcut değil” ifadelerini kullandı.

Bir gün önce, 1 Mayıs’tan itibaren Trabzon’dan Soçi’ye 300 kişi, 200 araba, altı otobüs ve 12 konteyner taşıyacak feribotun kalkacağı haberi gündeme gelmiş, Türkiye ile Rusya arasındaki ilgili anlaşmanın 6 Nisan’da imzalanacağı iddia edilmişti.

Uçak biletlerinin pahalı olması karayoluna yöneltiyor 

Öte yandan uçak bileti fiyatlarının bu yıl da yüksek kalması nedeniyle birçok Türk ve Rus vatandaşının karayolu üzerinden Türkiye’ye gitmeyi planladığı da biliniyor.

Soçi ile Trabzon arasındaki feribot seferleri, 1992 yılından itibaren çalışmaya başlamış, ancak 2014 yılında bu seferler askıya alınmıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.