Taraklı, Türkiye Ulusal Destinasyonu seçildi...

Sakarya'nın Taraklı ilçesi, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi'nin Türkiye ulusal destinasyonu olarak seçildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Taraklı, Türkiye Ulusal Destinasyonu seçildi...

Sakarya'nın Taraklı ilçesi, Avrupa Komisyonunun düzenlediği Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi'nin 2013 Türkiye ulusal destinasyonu seçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın konuya ilşikin açıklamasına göre, turizme henüz tam anlamıyla kazandırılamamış, ancak sürdürülebilir turizm çalışmaların sonucu olarak gelişme potansiyeli yüksek görülen destinasyonların belirlenerek ortak bilgi ve iletişim ağına dahil edilmesini sağlayan EDEN kapsamında her yıl düzenlenen yarışmaların 2013 ülkeler seçmesi tamamlandı.

Proje çerçevesinde bu yıl Türkiye'nin çeşitli merkezlerinden toplam 30 başvuru gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda oluşturulan komisyonların başvuruları değerlendirdiği yarışmada Taraklı, Karaman ve Seferihisar finale kaldı. Finalistlerin değerlendirilmesinin ardından Sakarya'nın Taraklı ilçesi Türkiye Ulusal Destinasyonu olarak belirlendi.

Avrupa Komisyonun'ca sağlanan her türlü tanıtım olanağından yararlanacak olan Taraklı  EDEN Projesi'yle önemli bir fırsat elde etmiş oldu. Avrupa Komisyonu, seçilen ülke destinasyonları için tanıtım filmleri hazırlayarak AB ülkeleri televizyonlarında yayınlanmasını sağlıyor. Ülkelerin ulusal destinasyonları ayrıca her yıl Avrupa Turizm Formu kapsamında düzenlenen fuarda da tanıtılıyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.