Tanrıkulu'nun turizm geliri sorusuna, Bakan Ersoy'dan linkli yanıt

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a turizm gelirleri ile çalışan sayısını sordu, Bakan Ersoy link verdi. Ersoy, sadece konaklama tesislerini açıkladı.

19/05/2022 10:47
Tanrıkulu'nun turizm geliri sorusuna, Bakan Ersoy'dan linkli yanıt

Covid-19 pandemisinin en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizmde, yaz sezonu yaklaşırken bu yılın geçtiğimiz yıllara oranla toparlanması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Türkiye’de toplamda yerli ve yabancı turist sayısını, turizmde işletme, çalışan sayısını ve turizm gelirlerinin bütçesini Meclis gündemine taşıdı.

BAKAN TURİZM GELİRLERİ İÇİN LİNK VERDİ

Tanrıkulu’nun TBMM Başkanlığı’na verdiği üç farklı soru önergesini yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ziyaretçi sayılarıyla ilgili istatistikler için Bakanlığın internet sitesine yönlendirirken, turizm gelirlerine ilişkin de Türkiye İstatistik Kurumu’nu (TÜİK) işaret etti.

Bakan Ersoy, turizm gelirleriyle ilgili çalışmaların TÜİK tarafından yürütüldüğünü ifade ederek, yine TÜİK’in sitesinin linkini paylaştı. Tanrıkulu’nun turizm çalışanlarına ilişkin sorusu ise, önergede yanıtlanmadı.

‘4 BİN 625 TURİZM İŞLETME BELGELİ KONAKLAMA TESİSİ VAR’

Bakan Ersoy, verdiği yanıtta Tanrıkulu’nun turizmde işletme sayısına ilişkin sorusunu cevapladı. Duvar'da yer alan habere göre, Türkiye’de kayıtlı 4 bin 625 turizm işletme belgeli konaklama tesisi bulunduğunu belirten Ersoy, “Bunlara ait 1 milyon 58 bin 212 yatak, mahalli idarelerce belgelendirilen 9 bin 379 konaklama tesisi ve bunlara ait 6 milyon 687 bin 39 yatak yatak bulunmaktadır.

Ayrıca Bakanlığımızdan belgeli 47 eğlence tesisi, bin 130 yeme-içme tesisi, 51 Golf, Yüzme Havuzu, Hamam vb. diğer turizm tesisi bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.