Taliban militanları otel bastı...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Taliban militanları zengin Afganların ve yabancıların tercih ettiği lüks bir otele saldırı düzenledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Taliban militanları otel bastı...

Afgan polisi, üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan militanların oteli ele geçirdikten sonra aralarında güvenlik görevlileri ve polisler de bulunan 20 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

Kabil polisi Cinayet Masası Direktörü Muhammed Zahir, Karga gölü üzerindeki Spozhmai Oteli'ne otomatik silahlar ve RPG'lerle saldırı düzenleyen bombalı yelekler giymiş militanlarla Afgan güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların sabah saatlerine kadar sürdüğünü söyledi.

 Afgan güvenlik güçleri, saldırıya uğrayan otelden 23 kişinin kurtarıldığını, açıkladı. CNN, aralarında otelin müdürü, birçok özel güvenlik görevlisi ve polislerinde bulunduğu 20 kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini belirtti. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu yedi saldırgan da öldürüldü.

Afganistan'daki NATO kuvvetlerinin komutanı General John Allen El Kaide bağlantılı Hakkani örgütünü suçladı. Kuzey Veziristan'da konuşlanan Hakkani örgütü, son on yılda Afganistan'da bazı ölümcül saldırıları üstlenmişti.

Allen "Afgan ulusal güvenliği ve koalisyon güçleri bu saldırının Hakkani örgütünün imzası olduğunu doğruluyor" dedi. Kabil Polis Şefi Eyüp Selengi, otelin militanlardan temizlendiğini ancak bölgede militanlarla çatışmaların sürdüğünü duyurdu.

Afganistan'da görev yapan uluslararası Destek ve Güvenlik Gücü (ISAF) de operasyonlara destek verildiğini açıkladı. Afgan güçlerine göre saldırı Perşembe gecesi TSİ saat 23.00'te başladı. Polis operasyonu ise sabaha karşı saat 04.00'te düzenlendi.

TALİBAN: KAYIP VERMEDİK

El Cezire'nin haberine göre, Taliban yönetimi ise kayıp vermediklerini ve öldürülen kişilerin hükümetle yakın ilişkileri olduğunu ileri sürdü. Örgüt, masum sivillerin bir odaya doldurulduğunu ancak bu kişilere zarar verilmediğini savundu.

AFP'ye konuşan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit "Bu otelde, yabancı elçiliklerden yüksek profilli insanları kalıyordu. ISAF ve Kabil yönetimi Perşembe akşamları burada çılgın partiler, içki ve zina için buluşuyordu. Bu nedenle mücahitlerimiz otele baskın düzenledi" dedi. (Hürriyet)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.