Tailwind Havayolları, kendi pilotlarını yetiştirecek...

Türkiye’nin en genç havayolu unvanına sahip olan Tailwind Havayolları, JAR-145 Uçak Bakım Yetkisi’nden sonra Tip İntibak Eğitim Organizasyonu (TRTO) yetkisi aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Tailwind Havayolları, kendi pilotlarını yetiştirecek...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetlemeler sonucu 19 Şubat 2010 tarihinde TRTO yetkisi almaya hak kazanan Tailwind Havayolları, böylece kendi pilotlarını kendi yetiştirebilecek.  Özellikle  lisansında type rating olmayan genç Türk pilotlara bu desteği sağlayacak olan Tailwind, aldığı yetkiyle ilk aşamada 8 öğrenci pilot adayına deneyimli eğitmen kadrosu ile eğitim vermeye başladı.

Tip intibak eğitimine başlayan pilot adaylarının iki tanesi Türk Hava Kurumu’nda, iki tanesi Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde, iki tanesi  Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda ve birer  tanesi de Bon Air ve Sindel havacılıkta ilk eğitimlerini tamamlamışlardı. Tailwind Havayolları TRTO yetkisiyle Tip İntibak Eğitimi’nin yanı sıra Tip İntibak/Simülatör Öğretmeni Eğitimi, Tip İntibak/Simülatör Kontrol Pilotu Eğitimi, MCC Eğitimi ve Sadece Simülatörle Yapılacak Tip İntibak Eğitimi vermeye de hak kazandı

 

.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.