Suyu kesilen lüks otel için şoke eden iddia

Sapanca'da bulunan dünyaca ünlü otelin adını taşıyan lüks otelde Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ekipleri kaçak su kullandığı gerekçesiyle işlem yapmıştı. O işlemin detayları ortaya çıktı.

27/05/2024 15:00
Suyu kesilen lüks otel için şoke eden iddia

Geçtiğimiz günlerde kaçak su kullanımına karşı mücadele başlattığı duyuran Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Gölü’nün hemen kenarındaki bungalovlar ve bazı işletmelere polis eşliğinde denetim yapmıştı. Medyabar'da yer alan habere göre, denetim yapılan yerlerden biri de Sapanca’nın Uzunkum bölgesinde 50 bin metrekare alana kurulu 90 bungalov evin yer aldığı dünyaca ünlü otelin adını taşıyan lüks otel hakkında ‘usulsüz su aboneliğinin’ bulunduğu tespit edilerek suyu da kesildi.

Lüks otelin usulsüz kullanımdan dolayı suyunun nasıl kesildiği ortaya çıktı. İddialara göre otelin su aboneliğini tarımsal sulama aboneliği olarak yaptırdığı iddia edildi. SASKİ'nin tarımsal sulama ile konut su fiatı arasında 5 kat fark olduğu ve tarımsal aboneliğin metre küpüsün 3 TL ticari kullanım içinde metre küp fiatının 18 metre küp olduğu belirtil. SASKİ'nin bu tespit sonrasında lüks otel için geçmişe yönelik olarak fatura çıkartması da bekleniyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.