Sururi Çorabatır TÜROFED’in başkanı oluyor

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) üyeleri yeni başkanlarını belirlemek için 21 Aralık’ta sandık başına gidiyor. TÜROFED’in başkan yardımcısı koltuğunda oturan Sururi Çorabatır’ın başkan olması bekleniyor.

09/12/2019 10:56
Sururi Çorabatır TÜROFED’in başkanı oluyor

Kerem Köfteoğlu

TÜROFED 2005’te kuruldu ve Türkiye’nin coğrafi dağılımı doğrultusunda Marmara, Ege, Akdeniz ile İç Anadolu gibi bölgeleri temsil eden 16 otelcilik derneğinin çatı örgütü olarak hizmet veriyor.

Kurulduğundan bu yana seçim öncesi veya seçim sırasında kavgasız gürültüsüz genel kurulları geride bıraktığı gözlenen TÜROFED’te bu seçimde de geleneğin yine bozulmayacağı ileri sürülüyor. Duyduğumuza göre, halen TÜROFED’in başkan yardımcısı koltuğunda oturan Sururi Çorabatır’ın başkanlığı konusunda şimdiden bir uzlaşma bile sağlanmış.

Olağanüstü bir gelişme yaşanmaması halinde 21 Aralık’ta TÜROFED Başkanlığı’na seçilecek olan Sururi Çorabatır sivil toplum kuruluşu yönetiminde deneyimli biri. Çorabatır, 2008-2013 yılları arasında Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) başkanlığını yürütmüştü. 

TÜROFED çatısı altında Antalya’yı temsil eden AKTOB ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) üyesi oteller, Türkiye’deki toplam otel sayısının yüzde 42’sini oluşturuyor. TÜROFED üyeleri de Türkiye’deki Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesislerin yaklaşık yüzde 60’ı temsil ediyor. TÜROFED başkanlığı konusunda otelcilerin adında uzlaştığı Sururi Çorabatır, günümüzde TÜROFED Başkan Yardımcılığının yanı sıra, aile şirketi Yaşar Turizm’e ait Antalya Manavgat’taki Club Calimera Serra Palace otelini yönetiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.