Sunexpress filo küçültüyor...

THY ve Alman Lufthansa ortak kuruluşu olan Sunexpress havayolları, kötü giden kış sezonu yüzünden ciddi kesintilere gidiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sunexpress filo küçültüyor...

Alman Airliners.de sitesinin haberine göre Sunexpress havayolları ciddi mali sıkıntı yaşıyor. Habere göre personele yazılı bilgi veren Sunexpress, personel sayısı dahil, kimi kesintilerin yaşanacağını duyurmuş. Buna göre Sunexpres merkez havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçendeki (SAW) 2012/13 kış ve 2013 yaz programını da küçültecek.

En şaşırtıcı gelişme ise, Sunexpress’in 3 uçağını THY yan kuruluşu olan Anadolujet’e uzun süreli kiralaması olarak görünüyor. Habere göre Sunexpress bundan böyle tüm alanlarda Anadolujet ile daha yakın ve ortak çalışmalar yapacak.

‘Sunexpress Almanya’ filosunu küçültüyor...

Şirket açısından çok zayıf geçen kış sezonu ve İstanbul sonrası uçuşlardaki talep düşüklüğü sebebiyle zor günler yaşayan şirketin alt kuruluşu ‘Sunexpress Almanya’, Almanya çıkışlı kimi seferleri de programdan aldığını belirtmiş. Buna göre yeni kurulan ‘Sunexpress Almanya’ şirketi, Boeing 737-800 tiplerinden oluşan 7 uçaklık filosunu 5 uçağa düşürecek.

Bu beş uçak Duesseldorf, Köln/Bonn, Frankfurt, Stuttgart ve Münih çıkışlı çalışacak. Ayrıca Berlin Schönefeld havalimanındaki merkezi kapatılacak. Şirketin personeline gönderdiği yazıda, Berlin Schönefeld merkez istasyonunun öngörülebilir sürede başarı yakalaması imkansız olduğu bildiriliyor ve muhtemel personel kesintinin bu bölgede başlayacağı bildiriliyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.