Sultanahmet Meydanı’nda her hafta sonu iki etkinlik birden...

Fatih Belediyesi her hafta sonu Sultanahmet Meydanı’nda iki etkinlik birden gerçekleştiriyor. Cumartesi günleri Mehter Takımı gösteri yaparken, Pazar günleri de Ahırkapı Roman Orkestrası konser veriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sultanahmet Meydanı’nda her hafta sonu iki etkinlik birden...

Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Sultanahmet Meydanı, yağış olmayan her hafta sonu, Cumartesileri Fatih Belediyesi Mehter Takımını, Pazar günleri ise Ahırkapı Roman Orkestrasını saat 15:00’de Amfi Sahne’de vatandaşlar ve turistlerle buluşturuyor.

Has duruşla Amfi Sahneye gelen Mehter takımı, gerek kostümleri gerekse mehter müziği ile turistlerin ilgisini çekerken,  Ahırkapı Roman Orkestrası da kıvrak melodileriyle izleyenleri coşturuyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “2010 Avrupa Kültür Başkenti olan şehrimizin en önemli tarihi ve turistik mekânında, özellikle turistlerin beğenisini çekecek, hem görsel bir şov, hem de müziğimizin değişik tınılarını tanımalarını sağlayacak konserler düzenliyoruz. Konserlerimiz sayesinde konuklarımız güzel vakit geçiriyor, biz de ülkemizin tanıtımına katkıda bulunuyoruz” diye konuştu. Demir, konserlerin yıl boyunca çeşitlenerek süreceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.