Sultanahmet'e yakışmayan görüntüler...

Avrupa'nın Kültür Başkenti, Türkiye'nin gözbebeği, İstanbul'un Tarihi Yarımadası'ndan gelen inanılmaz görüntüler, turizmcilerin tepkisine neden oluyor. Bölgedeki otelciler, toz kabusu yaşıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sultanahmet'e yakışmayan görüntüler...

HASAN ARSLAN

Eminönü Belediyesi'nin eski ek binası bundan yaklaşık 1 ay kadar önce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından düzenlenen törenle yıkılmıştı. Yıkılan yere yeşil alan yapılıp turizme kazandırılacaktı. Ama aradan bir ay geçmesine rağmen, hiç bir çalışma yapılmadı. Her taraf toz toprak içinde, adeta savaş alanını anımsatıyor.

Bu durum bölgede bulunan turizmcilerin de tepkisine neden oluyor. Buranın bir an önce bitirilmesini ve bölgeye sahip çıkılmasını isteyen otel yöneticileri, tepkilerini dile getirerek,  ''Otelimizin misafirleri kapıdan çıkar çıkmaz ilk gördükleri manzara bu.

Turistler arasında gülüşmelere neden oluyor. Birbirlerine bakarak gülüyorlar ve bu görüntülere bir anlam veremiyorlar. Hatta bununla kalmayıp bu pisliğin resimlerini çekiyorlar. Bu da zorumuza gidiyor. Otelin ne kapısını açabiliyoruz ne de penceresini. Toz bulutları otelimizin içine kadar giriyor.

Hatta yatak ve masalarımız bile toz toprak içerisinde. Burası adeta ikinci dünya savaşını anımsatıyor. Bir aydır burası rezil bir şekilde böyle duruyor. Yağmur yağdığı zaman çamurdan, güneş olduğu zaman da tozdan geçilmiyor. 2010 yılının İstanbul Kültür Başkenti'nin göbeğindeki manzara bu. Fatih Belediyesi bizlere böyle bir eser bıraktı.

Otelimize gelen turistler için hiç de hoş bir manzara değil bu. Her taraf yıkık dökük. Bazen gece kamyonlarla gelip inşaatta çalışmalar yapıyorlar. Bu da ister istemez gürültüye neden oluyor. Gece otelde konaklayan misafirlerimiz tepki gösteriyor. Hatta bazı misafirlerimiz bu toz, yıkık ve gürültü nedeniyle otellerini değiştirmek zorunda kalıyorlar.

Otellerimizin önü tarla haline geldi. Parke taşlar ve kaldırım taşları paramparça bir şekilde yollarda duruyor. Yolda bırakın acaçların girmesini, yayalar bile zar zor yürür hale geldi. Buranın yıkımı sırasında da zaten çok büyük sıkıntılar yaşamıştık. Toz topraktan geçilemeyen meydan, şimdi de bu rezil şekilde kendi kaderine terk edildi" dediler.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.