Şubat'ta oda fiyatları yükseldi...

Trivago Otel Fiyat Endeksi Raporu'na göre, 2013’ün şubat ayında Türkiye genelinde otel fiyatlarının yükseldiği gözlendi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şubat'ta oda fiyatları yükseldi...

Otel fiyatı karşılaştırma sitesi trivago, Şubat ayının “trivago Otel Fiyat Endeksi Raporu”nu (tHPI) yayınladı. www.trivago.com.tr  içerisindeki verilerden elde edilen listede 2013’ün Şubat ayında Türkiye genelinde otel fiyatlarının yükseldiği gözlendi.

Şubat 2012 ve Ocak 2013’e ait verilerin karşılaştırılması ile elde edilen raporda Ankara’daki ve İstanbul’daki oda fiyatlarında Ocak ayına göre %8’e varan düşüş gözlenirken Türkiye genelinde oda fiyatlarının % 55’e varan yükselişler de görüldü .

Ocak ayında otel fiyatlarının en yüksek olduğu yerlerin başında standart çift kişilik oda fiyatının ortalama 458TL olduğu Uludağ geliyor. Kış sezonunun gözde merkezlerinden Uludağ’ı takip eden ikinci şehir çift kişilik standart oda fiyatlarının 363TL olduğu Marmaris oldu.

Kış sezonunun bir diğer önemli tatil yerlerinden olan Sakarya ve çevresi 337 L’lik oda fiyatları ile üçüncü olurken Sakarya’yı 308T L ile Belek, 284 TL ile Nevşehir ve 270 TL ile Bolu takip etti. Şubat ayında çift kişilik oda fiyatlarının en düşük olduğu yerleri genellikle sahil kesimlerinde yer alan tursitik bölgeler doldurdu.
 
Patara’da çift kişilik oda fiyatları değişim göstermemesine rağmen Antalya’nın Patara bölgesinde çift kişilik standart oda fiyatlarının tek gecelik 71 TL olması ile ilçe Şubat ayında otel fiyatlarının en düşük olduğu turistik bölge oluyor. Patara’yı takip eden Ayvalık’ta otel fiyatları 98 TL, Kumluca’da  100T L ve Kuşadası’nda 119 TL olarak gözüküyor. 

 
Ocak 2013’e Göre Değişimler:
 Çift kişilik standart odaların Ocak ayına göre değişimlerine baktığımızda Türkiye’deki otellerin fiyatlarının büyük bir kısmında yükseliş gözleniyor. En büyük fiyat artışının yaşandığı yer % 55’lik artış ile Göcek oldu. Çift kişilik standart odaların tek gecelik fiyatının 167 TL’ye yükseldiği Safranbolu % 29’luk artış ile ikinci olurken %26’lık artıl gösteren İçmeler üçüncü oldu.
 
Otel fiyatlarının artış gösterdiği diğer yerlerin içerisinde de % 23 ile Mersin, % 22 ile İzmir ve % 18 ile Çanakkale görünmektedir. Türkiye’de çift kişilik standart oda fiyatlarının en çok düşüş gösterdiği yer % 51’lik düşüş ile Kemer oldu. Kemer’i % 20’lik düşüş ile Dalyan otelleri, % 16’lık düşüş ile Belek otelleri ve %16’lık düşüş ile Bolu otelleri takip ediyor. 

 

Avrupa’da Fiyatlar:
 Ocak ayında en çok fiyat artışı gösteren şehirlerin başında Venedik geliyor. Venedik, 2013 yılının Şubat  ayında en çok fiyat artışının olduğu şehir oldu. Venedik’te çift kişilik oda fiyatları %29’luk artış ile 152 € oldu. Çift kişilik standart oda fiyatlarının en çok arttığı ikinci Avrupa kenti de %28 ile Barselona oldu. Valencia % 11’lik artış ile üçüncü sırada yer aldı. Avrupa kentlerindeki oda fiyatlarında genel olarak büyük değişimler gözlemlenmezken Stockhlom %10, Dublin ve Brüksel %9, Edinburgh % 6 ve Milan’da % 2’lik artış oldu.
 

Oda fiyatlarının en çok düştüğü şehir de Ocak ayında Letonya’dan çıktı. %31’lik bir düşüş yaşayan Riga’da çift kişilik standart oda fiyatları ortalama 64€ oldu. Riga’yı %26’lik düşüş ile Prag ve %19 ile Floransa takip ederken İstanbul %8’lik düşüş ile en çok düşüş yaşayan 7. Şehir oldu.

Top 50 Şehir Listesi’nde İstanbul Gerilerde Kaldı:

trivago’nun her ay hazırladığı “Avrupa’nın Top 50 Şehir Listesi”nde fiyatı en yüksek olan şehir standart çift kişilik oda fiyatları ile Cenevre oldu. Çift kişilik standart oda fiyatlarının %1 düşmesine 217 € olduğu Cenevre’den sonra gelen Oslo da % 5’lik artış ile 167 € olan oda fiyatları ile ikinci sırada yer aldı. Londra, bir önceki aya göre % 4’lük fiyat artışı göstermesine rağmen 166€ olan oda fiyatları ile üçüncü sırada yer aldı. Avrupa’daki otel fiyatlarının en yüksek olduğu diğer şehirler 160€ ile Stockholm, 153 € ile Paris, 152 € ile Venedik ve 140 € ile Milano oldu. Listede İstanbul gecelik 90 €’luk otel fiyatı ortalaması ile 29. sıraya geriledi.

Ocak ayında çift kişilik standart odanın fiyatının en düşük olduğu şehir %8’lik düşüş gösteren Budapeşte oldu. Ocak ayında odaların 59€ olduğu Budapeite’den sonra gelen Avrupa’nın en düşük oda fiyatının olduğu şehir 60€ ile Zaragoza olurken, Varşova 61 €, 62 € ile Sofya ve Bükreş 66 € fiyatları ile listede yer alıyorlar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.