Stajyerin ölüm nedeni belli oldu...

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde staj için geldiği otelde kendilerine tahsis edilen lojman odasında ölü bulunan Adana Ceyhan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Muammet İsa Soysal'ın İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde, ölüm nedenin 'karbonmonoksit zehirlenmesi' olduğu ortaya çıktı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Stajyerin ölüm nedeni belli oldu...

Bodrum’da staj yapacağı otelin lojmanında ölü bulunan Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Muhammet İsa Soysal’ın ölüm nedeni belli oldu. Ceyhan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden 34'ü geçen 3 Mayıs'ta 5 günlük staj için Bodrum'un Gümbet Semti'ndeki bir otele (Royal Beach Asarlık) geldi. Otelin personel lojmanlarına yerleşen öğrenciler, otelden çıkıp bir süre dolaştı.

Öğrencilerden 17 yaşındaki Muammet İsa Soysal, yanındaki 10 arkadaşıyla bir restoranda yemek yedi doğum gününü kutladı. Bu arada gruptan bazıları iddiaya göre rakı da içti. Öğrenciler, staj yapacakları otele saat 20. 30'da geri döndü. Saat 03. 00 sıralarında 11 öğrenci mide bulantısı, kusma şikayetiyle ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kanında alkol bulunmadı...

Öğrencilerden doğum gününü kutlayan Muammet İsa Soysal'ın hastaneye getirildiğinde öldüğü anlaşıldı. Diğer 10 öğrenci ise serum bağlanarak, tedaviye alındı. Doktorlar alkol veya gıda zehirlenmesinden şüphelendiklerini söyledi. Muammet İsa Soysal'ın cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir'e getirildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Soysal'ın vücudundan ölüm sebebinini belirlenmesi için parça ve kan örneği alındı. Ön otopside de Muammed İsa Soysal'ın kanında alkole rastlanmadı.

Aile oteli suçladı...

Aile ısrarla çocuklarının alkol kullanmadığını belirterek oteli suçladı. Amca Halil Soysal şunları söyledi: "Alkolden zehirlenerek öldüğü iddiaları tamamen asılsızdır. Otelde kaldıkları odalar aşırı derecede pis. Benim yeğenim otelde öldü. Devletimize güveniyorum. Odada koku dikkat çekmiş. Kanal patlaması, kimyasal madde, gaz kaçağı veya temizlik maddesi olabilir. Cep telefonları ve cüzdanları çalınmasın diye kapı ve pencereyi kapatmışlar. Koku gelince de her tarafı açıp havalandırmak istemişler. Felaket buradan kaynaklanıyor. "

 

 

 

Kazakistan'da çalışan, oğlunun ölümü üzerine yurda dönen baba Ömür Soysal da, "İçeri girilmeyecek kadar kötü koktuğunu söyleyen öğrenciler, akşam 08. 30'da odalarına çekildiklerini, uyuyana kadar da havalandırdıklarını bizzat bana söyledi. Zehirli odada çocukları yatırmışlar. Türkiye'de stajyer öğrencileri köle gibi çalıştırıp, gaz odalarına tıkar gibi yatıranlar hesabını vermeli" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.