Sosyal Turizm Örgütü ISTO 50. yılını kutladı

Kuruluşu 1963 yılında yapılan Uluslararası Sosyal Turizm Örgütü (ISTO- eski rumuzu BİTS) geçtiğimiz günlerde 50. yılını kutladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Sosyal Turizm Örgütü ISTO 50. yılını kutladı
ISTO, Birleşmiş Milletler’in 1948 tarihli İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde yer alan “tatil hakkı”nın gerçek anlamda yaşama geçirilmesi için 1963’te kuruldu. Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai de bir mesaj ile ISTO kuruluşunu kutlamayı tüm dünyaya duyurdu.
“Herkes İçin Turizm” ilkesini kendine amaç edinen ISTO’nun 1996’da kabul ettiği “Montreal Sosyal Turizm Bildirgesi” bugün dünya turizm hareketini yönlendiriyor. (Belgeler için bakınız: www.festtravel.com/tr/sosyalturizm) ISTO Türkiye’nin de içinde yer aldığı “Calypso” adlı projenin başlatıcısı.
Calypso projesi üçüncü yaş grubu, gençler, tatil imkânı olmayan ve engellilerin  “tatil hakları”nın rasyonel ve rantabl biçimde yerine getirilmesini amaçlıyor. 35 ülkeden 140 kuruluşun üye olduğu ISTO’ya Türkiye’den yalnızca Kültür ve Turizm Bakanlığı ile FEST Travel üye ve FEST Travel’ın Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Pekin ISTO’nun Yönetim Kurulu üyesidir. (www.bits-int.org)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.