Sömestr turisti Marmaris’e uğramadı

Marmaris'te yarıyıl tatilinde beklenen rezervasyonlar gelmedi, turizmcilerin umudu yeni sezona kaldı.

21/01/2024 23:09
Sömestr turisti Marmaris’e uğramadı

Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'te yaz ve kış açık olan oteller, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ara tatilinde bekledikleri hareketliliğin olmamasından endişe duyuyor. Oteller, sömestr tatilinde rezervasyonların yeterli seviyede olmadığını belirterek kış turizmi için çeşitli etkinliklere ihtiyaç olduğunu vurguluyor.

Marmaris Siteler Mahallesi'nde 12 ay açık ve termal havuzlu bir otelin Genel Müdürü Cihan Baykara, kış aylarında termal turizmin yükseldiğini belirtiyor. Baykara, bölgede kış turizmini desteklemek adına yapılan etkinliklerle sezonun daha da uzatılmasının hedeflendiğini ifade ediyor.

Marmaris'teki otellerde sömestr döneminde artan turist sayısı incelendiğinde, yerli misafirlerin genelde Akdeniz bölgesini tercih ettiği görülüyor. Özellikle termal otellerin sömestrde artan misafir sayısı, Marmaris'in kış turizmi potansiyelini ortaya koyuyor.

Turizmcilerin Beklentisi: Yeni Turizm Sezonunda Yüzde 15'e Yakın Artış

Turizmci Cihan Baykara, önümüzdeki turizm sezonunda Türkiye'ye gelen yolcu sayısında yüzde 15'e yakın bir artış beklediklerini söylüyor. Baykara, erken rezervasyonun önemine vurgu yaparak, turistlerin ne kadar erken rezervasyon yaparsa hem daha ucuz hem de taksitlendirme açısından avantajlı olacağını belirtiyor.

Turizmci Ümit Kızıl: Marmaris İçin Kültür ve Kongre Turizmi Şart

Turizmci Ümit Kızıl, Marmaris'in turizm sürecini uzatmak adına yerel yönetimlerin ve turizm otoritelerinin kültür turizmi, festivaller ve kongre turizmine ağırlık vermesi gerektiğini ifade ediyor. Kızıl, Marmaris'in güzelliklerini daha etkili tanıtım ile daha geniş bir kitleye ulaştırmanın önemine dikkat çekiyor. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.